Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

Sikkerhet

 

Personvernerklæring - Stavanger foto /Alexander AS

Stavanger foto har som mål å ivareta dine personopplysninger på en trygg og god måte. Vi følger gjeldene lover og regler for behandling av personopplysninger, herunder personopplysningsloven og EUs personvernforordning (GDPR).

Under vil du finne utfyllende informasjon om hvilke personopplysninger vi behandler og hva de brukes til.

Om virksomheten

Alexander AS (org.nr.: 986724397) er eier av Stavanger foto og behandlingansvarlig for personopplysninger som samles inn og behandles av Stavanger foto.
Adresse: Lars Hertervigs gate 3B, 4005 Stavanger
E-post: post@stavangerfoto.no
Telefon: 51 52 10 20

Om behandlingen

Hvorfor behandler vi personopplysninger?

Vi behandler personopplysninger for å kunne oppfylle vår kontrakt/avtale med deg som kunde og for å oppfylle andre lovpålagte forpliktelser (som f.eks. regnskapslover og kjøpslover). Vi vil alltid innhente ditt samtykke til å bruke opplysningene og vi vil ikke bruke dine personopplysninger til andre formål enn det du har gitt samtykke til.

Nyhetsbrev

Du må frivillig samtykke til at vi sender deg nyhetsbrev. Dersom du har gitt samtykke til å motta nyhetsbrev vil det sendes til din registrerte e-postadresse. Du står når som helst fritt til å trekke samtykket og dermed melde deg av nyhetsbrevet.

Kundeservice

Våre ansatte vil behandle dine personopplysninger i forbindelse med salg og kundeservice.  De vil kunne behandle opplysninger om navn, kontaktinformasjon og ordreinformasjon for å fullføre bestillinger eller yte kundeservice for å hjelpe deg.

Annen bruk

Vil vil ikke bruke personopplysningene til andre formål enn formålene beskrevet over. Dersom det dukker opp nye formål vil vi be om ditt samtykke for å kunne bruke opplysningene til disse formålene.

Hvor får vi personopplysningene fra?

I de fleste tilfeller får vi personopplysningene direkte fra deg. VI ber deg oppgi personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-post når du registrerer deg som kunde eller handler hos oss. Det er helt frivillig å gi fra deg personopplysninger, men det vil i mange tilfeller være en forutsetning for at du skal kunne benytte våre tjenester og for at vi skal effektivt kunne behandle ordrene dine.

I enkelte tilfeller henter vi opplysinger fra andre åpne kilder som telefonregister (f.eks. 1881.no) eller bedriftinformasjon fra Brønnøysundregistrene. Denne innsamlingen er ikke automatisert gjøres i tilfeller hvor informasjonen vi sitter på er utdatert eller mangelfull slik at vi ikke kan utføre de tjenestene eller fullføre de avtalene vi har med deg som kunde på en tilfredsstillende måte.

Avhengig av hvilke av våre tjenester du benytter deg av behandler følgende kategorier av personopplysninger:

  • Navn og kontaktinformasjon
  • Brukernavn og passord (passord lagres kryptert)
  • Korrespondanse i form av epost o.l.
  • Kjøpshistorikk
  • Bilder
  • Informasjonskapsler/Statistikk

Annonser og informasjonskapsler:

Vi bruker informasjonskapsler/cookies for å måle trafikk og føre statistikk som er nyttig for å forbedre nettbutikken vår.
Infromasjon som samles er hvilke sider du besøker og hvor lenge du besøker hver side, hvor i landet du befinner deg, samt teknisk informasjon om enheten du bruker som nettleser, operativsystem o.l.

Vi benytter også sporing på annonser og nyhetsbrev for å spore klikk fra annonser som fører til salg. Der gjør det mulig for oss å se hvilke annonser som gir best resultat og å rette annonser mot brukere som tidligere har vært inne på nettsidene våre.

Informasjonen som samles og brukes til statistikk og markedsføring er anonymisert og har ikke som mål å identifisere deg som person.

Hvor lenge lagrer vi personopplysningene?

Personopplysningene dine vil bli lagret så lenge du har en åpen kundekonto hos oss.

Bilder laster opp på vår bestillingsportal lab.stavangerfoto.no slettes fra nettportalen automatisk etter 6 måneder. Bildeordre vil oppbevares 1 år på våre interne servere før de slettes og bildeordre som er produsert og klare til å hentes i butikk vil oppbevares i 1 år før de makuleres.

Du står selvsagt helt fritt til å avslutte din kundekonto når du måtte ønske og dermed få opplysningene dine slettet. Dette kan du gjøre ved å logge inn på våre nettsider eller ved å ta kontakt med oss.

Hvem deler vi informasjonene med?

Vi har underleverandører vi i enkelte tilfeller må dele informasjon med for at vi skal kunne levere varer og utføre de avtalte tjenestene for deg som kunde. Her finner du en oversikt over hvilke tilfeller vi er nødt til å dele informasjon med underleverandører og hvem de er.

  • I enkelte tilfeller vil det være behov for at underleverandører som står for drift, utvikling og vedlikehold av IT-systemer, nettbutikk og bildebestillingsportal får innsyn i personopplysninger i forbindelse med feil, vedlikehold og drift.
  • Vi har underleverandører som står for levering av varer og overfører personopplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-post  til Posten, Postnord og unntaksvis andre fraktleverandører for at du skal kunne motta varene.
  • Underleverandører som står for betalinsløsninger, som bl.a. Nets og Santander.
  • Underleverandører som står for bildeproduksjon. Dette omfatter produktene fotobok, doble kort, og digitalisering av smalfilm og video som utføres av ulike underleverandører. De vil få tilgang til navn, adresse, telefonnummer og e-post, samt nødvendig bildemateriale.
  • Underleverandører for service og reparasjon. Vi vil dele nødvendig informasjon med autoriserte verksteder for å kunne tilby reparasjoner og service av produkter. Informasjon som deles er navn, kontaktinformasjon og eventueller kvitteringer og garantibevis som dokumentasjon for kjøp.

Hva betyr behandlingen av personopplysninger for deg?

Ved å la oss behandle personopplysninger får vi muligheten til å kunne yte rask og effektiv service ovenfor deg som kunde. Du slipper å gjenta informasjon hver gang du handler og vi vil raskt og effektivt kunne hjelpe deg med spørsmål og informasjon rundt f.eks. dine produkter, tidligere kjøp og kvitteringer.
Lagring og behandling av personopplysninger medfører derimot alltid en viss risiko for at personopplysninger kan komme på avveie. Dette kan oppleves som ubehagelig. Vi lagerer ikke informasjon om betalingskort og heller ikke sensitive personopplysninger. Informasjonen vi lagrer, med unntak av bilder, passord og brukernavn, er informasjon som i mange tilfeller er offentlig tilgjengelig. I tillegg lagres informasjonen kryptert hos profesjonelle aktører som ivaretar informasjonssikkerheten. Vi anser derfor risikoen som liten, men det vil alltid være en risiko.

Dine rettigheter, våre plikter

Norge har lenge hatt kanskje verdens beste personvernlovgivning, og med inntredelsen av EUs personvernforordning (GDPR - General Data Protection Regulation) har dine rettigheter blitt enda bedre!

Innsyn: Du har rett til innsyn til all informasjonen vi har lagret om deg.
Retting: Du har rett til å få personopplysninger rettet om du oppdager feil eller mangler.
Sletting: Du har rett til å få personopplysningene dine slettet.
Begrensning: Du kan begrense hva vi har lov å bruke personopplysningene dine til.
Portabilitet: Du har rett til å ta med deg persondata til en annen leverandør.
Protestere: Hvis du opplever at vi mot formodning behandler personvernopplysninger om deg uten ditt samtykke har du rett til å protestere og få behandlingen stanset.
Klage: Du har rett til å klage til Datatilsynet.

Dersom du ønsker hjelp med å ivareta rettighetene dine eller har spørsmål ta kontakt med oss på post@stavangerfoto.no eller 51 52 10 20.

Endringer i personvernerklæringen

Ting kan skje som gjør at vi endrer personvernerklæringen. Det kan være vi kun endrer noen formuleringer som gjør innholdet tydeligere, men ikke endrer det. I så fall er det ikke sikkert du får beskjed. Derfor kan det være lurt å ta en titt innom personvernerklæringen en gang i blant.
Det kan også være at vi må gjøre større endringer i personvernerklæringen. Kansje får vi nye underleverandører, nye funksjoner, nye lover eller andre ting som gjør at vi må tilføre, slette eller endre personvernerklæringen. Ved slike store endringer vil du få beskjed på e-post eller når du logger på nettbutikken og bli bedt om å se over og godkjenne personvernerklæringen på ny.

Denne personvernerklæringen er oppdatert 18.07.2018.

 

Cookies
Cookies, eller informasjonskapsler, er små tekstfiler som sendes fra en webside og lagres på besøkerens datamaskin. Denne tekstfilen brukes for å forbedre internettsiden for brukeren eller levere statistikk rundt bruken av internettsiden. En cookie kan ikke starte et program. Cookies brukes for å lagre innloggingsinformasjon  hvis du krysser av for dette ("Husk brukernavn og passord"). Merk at du bør være bevisst på at dette ikke gjøres på en maskin tilgjengelig for andre, da de kan bruke informasjonen til å logge seg inn på din konto. Om nettleseren din er innstilt på å ikke akseptere noen cookies, har du ikke mulighet til å bestille varer fra internett. Det er enkelt å endre denne innstillingen i nettleseren

 

Passordhåndtering
Du velger selv ditt eget innloggingspassord på stavangerfoto.no. Dette lagres kryptert på våre servere, ingen i vår organisasjon eller utenforstående får tilgang til dette. Passordet kan du selv endre på "Min side".