Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august

Analog fotoworkshop på Jæren

m/ Bjørn Joachimsen 16. - 17. august

Varenr: 146307
2 990,-
-+
9 stk på lager på nett og i butikk
Beskrivelse
Beskrivelse

 
Analog fotoworkshop på Jæren m/ Bjørn Joachimsen - kystlandskap og kulturlandskap


Earlybird-tilbud! Rabattert deltakeravgift ved påmelding før 15. juli.


Vi i Stavanger foto har gleden av å by på en fotoworkshop eksklusivt for fotografer som bruker kamera med film til å fange motivene. I samarbeid med den velkjente analogfotografen Bjørn Joachimsen inviterer vi til en to dager lang workshop hvor vi utforsker kystlandskap og kulturlandskap på Jæren sammen, 16. - 17. august 2024


Påmeldingsfrist: 1. august 2024. Vi må vite at vi får nok påmeldte til å gjennomføre workshopen, og setter dermed en frist for påmelding innen 1. august.


Analog fotografering blir stadig mer populært, til tross for at mange spådde at den måten å fotografere på kom til å forsvinne. Fotoentusiaster i alle aldre forsøker analog fotografering for første gang eller tar opp igjen interessen etter noen års pause. Salget av filmruller er jevnt økende og har vært det i mange år.


Workshopen på Jæren er en unik arena hvor analoge fotoentusiaster kan utvikle sin inspirasjon og sine kunnskaper innen fotografering med film. I tillegg er det en flott anledning til å bli kjent med andre med samme interesse. Bjørn Joachimsen vil dele av alle sine erfaringer og kunnskaper innen fotografering i løpet av workshopen.


Å fotografere med kameraer som bruker film er spennende og givende. Du må finne roen og tenke før du trykker. Beslutningene om hvordan du ønsker at bildet ditt skal se ut må tas før du eksponerer og ikke ved å bla gjennom hundrevis av bilder på en datamaskin etterpå. Du blir utfordret til å konsentrere deg og være til stede i fotograferingsprosessen.


I løpet av workshopen jobber blant annet med disse temaene:

- Hvordan finne spennende motiver?
- Kameraposisjon, komposisjon og utsnitt-
- Riktig eksponering-
- Bruk av fargefiltre ved fotografering med sorthvitt-film-
- Bruk av CPL-filter, ND-filter og graderte filter for optimalisering av opptaket-
- Lange lukkertider – hvordan beregne eksponeringen korrekt?
- Hvordan beregne dybdeskarpheten?

Om instruktøren

Bjørn Joachimsen er en erfaren analog fotograf med mer enn 25 års fartstid som profesjonell. Han arbeider med sine analoge kameraer i mange europeiske land, herunder Spania, Østerrike, Polen, Kroatia og Norge. Bjørn bruker både småbildekameraer (135-film), mellomformatkameraer (120-film) og storformatkameraer (8x10-tommer film) i sitt arbeid. I tillegg til å være en svært produktiv fotograf, er han også en av de mest aktive kurs/workshopholdere i fotografi i Norge. Hvert år holder han mer enn 20 kurs og workshops i Norge og utlandet. Flere av disse workshopene er spesielt rettet inn mot analoge fotografer. Se hans portfolio her: https://www.joachimsenphotography.com/

 

Mål for workshopen:

- Å skape en givende inspirasjons- og læringsarena for fotoentusiaster som liker å fotografere med film
- Å utfordre deg til konsentrasjon og ro under fotograferingen, slik at du kan få de resultatene du ønsker med få eksponeringer.

 

Målgruppe

Alle som har lyst til å lære mer om analog fotografering, uansett forkunnskaper. Ingen er for ferske til delta og ingen er for erfarne.

 

Utstyr

  • Analogt kamera for 135- eller 120-filmEtt eller flere objektiver
  • Kamerastativ (anbefales!)
  • Filter (hvis du har)
  • Fjernkontroll eller snorutløser (hvis du har)
  • Film

 

Varighet

Fredag: 16.00–21.00
Lørdag: 09.00–16.00

 

Program

Fredag 16/8

16.00 Oppmøte, Stavanger foto, Sjøhagen 11, Stavanger
16.30  Vi drar ut på location og fotograferer
21.00 Avslutning på location


Lørdag 17/8

09.00 Innlevering av film til fremkalling for de som ønsker dette
09.30 Vi drar ut på location og fotograferer
15.00 Tilbake hos Stavanger Foto. Utlevering av fremkalte bilder.
 Gjennomgang/tilbakemelding på bilder tatt under workshopen.

 

Språk

Felles undervisning vil bli gitt på norsk og/eller engelsk alt etter behov.
Individuell veiledning blir gitt på norsk eller engelsk.


Oppmøtested og fotograferingssteder

Beskjed vil bli gitt nærmere workshopstart.
Deltakerne står selv for transport til lokasjoner vi skal fotografere på. Disse vil bli maksimalt 40 minutter kjøretid fra Stavanger Foto.
Vi vil være behjelpelige med å koordinere transport/kjøring.


Deltakeravgift

Ved påmelding før 15. juli: 1990 kr
Ved påmelding fra 15. juli: 2990 kr
Deltakeravgiften dekker undervisning og veiledning


Påmeldingsfrist
1. august 2024.