Beskrivelse
Beskrivelse

Få filmen fremkalt hos en ekte fotolab!

 

  • Velg filmformat, prosess og ønskede produkter og legg gjerne til ny film eller andre produkter på samme ordre
  • Gå til kassen for å betale, og velg fraktmåte for å få negativer/bilder/film i retur
  • Registrer innsending her, og legg gjerne ordrenummeret som referanse


Fremkalling

Vi fremkaller C-41, E-6, ECN-2 og S/H-prosess på egen lab. C-41 fremkalles på Fujifilm filmprosessor. De andre prosessene fremkalles med trommel-fremkaller som gir større fleksibilitet rundt fremkallingen. Ingen av prosessene fremkalles på forenklet vis med færre bad e.l. Har du kjøpt Frontier ECN-2 film av oss, er selve fremkallingen av negativene inkl. i prisen på filmen.


Scanning

Vi skanner på profesjonell Fujifilm SP-3000 filmscanner for best mulig resultat og effektivitet. Normalt leverer vi skans i høy oppløsning som på 135 tilsvarer ca 2400x3600 px, men du kan også få filene i det vi kaller ekstra høy oppløsning, som tilsvarer ca 3600x5400 px. Da får du både jpg og tiff-filer. Filene sendes som nedlastingslink til din e-post straks ordren er klar. Vi tilbyr snart også ekte trommelskanning på Heidelberg Tango, om det skulle være noen blinkskudd som fortjener oppløsning fra 20 og opp mot 200 megapixel!


Bilder

Når vi leverer fysiske bildekopier er også disse fremkalt i kjemisk prosess. Dette gir det autentiske film-utseendet på bildene. Vi kaller det bildefremkalling på ekte fotopapir, men dette kalles også C-print, chromogenic print, sølvhalid printing eller kjemibasert print. Vi fremkaller bildene på Fujifilm Frontier 570 og leverer som standard papirkopier på Fujfilm Supreme HD Glossy (blankt) fotopapir for alt som er farge, og Supreme HD Luster (semimatt) fotopapir for alt som er sort/hvit.


Innsending

Du kan registrere sendingen via vår innsendingstjeneste, betale med Vipps (koster fra 69,-), og levere til ditt nærmeste PostNord hentested. Da sendes filmene med sporing direkte til oss. Legg  inn ordrenummer som du får etter bestilling av ordre som "mottakers referanse". Du er velkommen til å sende inn på andre måter også - da er det viktig at forsendelsen blir adressert til Stavanger foto LAB, Postboks 1144, 4095 Stavanger - og at det merkes tydelig med avsender.


Registrer forsendelse her etter bestilling av fremkalling.


Retur eller oppsamling til senere sending

Om du skal ha negativer eller bilder i retur , evt kjøpe film sammen med ordren, må du velge å få ordren tilsendt ved utsjekk. Om du skal ha fremkalling med skan og ikke ønsker negativer i retur, kan du velge "Klikk og hent" på ordren og legge kommentaren "Negativer kastes". Det er også mulig å ha filmen liggende hos oss i opptil et år om du vil samle opp flere ordre for levering til et senere tidspunkt, eller kanskje du ønsker å sjekke om det er noen av bildene som skal få en trommel-skan før vi sender i retur. Da legger du bare kommentaren "Oppbevar på lab".


Leveringstid

Normal C-41-fremkalling gjøres hver dag og vil normalt være klar ila en dag eller to etter at vi har mottatt filmen(e). ECN-2 og S/H fremkaller vi normalt en gang i uken og E-6 er litt mer etter behov, men pleier å gjøres minst en gang annenhver uke.


Eksisterende kundekonto - "Brukernavn finnes fra før" - bruk "Glemt passord"-funksjon

Om du har brukt vår manuelle innsendingsløsning tidligere, kan det være vi har registrert en kundekonto på deg fra før på din e-post. Om du får melding om at brukernavn finnes fra før, kan du bruke "Glemt passord"-funksjonen for å lage deg et nytt passord til kontoen.


Spørsmål?

Om du lurer på noe må du gjerne kontakte oss. Du kan benytte chat (nede til høyre), tlf 51 53 20 23 (direktelinje til laboratoriet) eller e-post.