Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WR Lyssterk og værsikret vidvinkel

Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WR

Lyssterk og værsikret vidvinkel

Varenr: 113092
11 292,-
-+
1 stk på lager på nett og i butikk
BeskrivelseTilbehørAlternativer
Beskrivelse
Fujinon XF 16mm 1:1.4 R WR er et middles vidvinkel fastobjektiv (tilsvarer 24mm fullformat) med god optisk ytelse. Med største blender på f/1.4 yter objektivet godt selv i dårlige lysforhold, og gir en flott bokeh-effekt. Med en nærgrense på 15cm er dette objektivet også noe for makrofotografen som vil nært på. I tillegg gjør rask autofokus, liten størrelse og den værsikrede konstruksjonen at dette er et allsidig objektiv for alle situasjoner.
 

 

 
Optisk design
13 elementer i 11 grupper. Nano GI Coating for høy optisk ytelse. Objektivet har to ED-elementer som reduserer chromatisk abberation og bedrer ytelsen i motlys. Dette objektiet er i stand til å levere skarpe bilder og yte bra selv ned på blender 1.4. Ytterliger coating med Fujifilms egen HT-EBC coating på alle elementer, og Nano GI coating på bakre element gir ytterligere forbedret ytelse. 
 
Nærgrense på 15cm
Ved å komme nært på motivet gir det en økt bokeh-effekt og perspektivet blir mer dramatisk, noe som gjør at vidvinkelobjektiver er spennende å jobbe med. Fuji 16mm f/1.4 R WR lar deg kome nært på og samtidig fange omgivelsene i samme bilde. Floating Focus System gjør at du får høy optisk ytelse gjennom hele fokusområdet, fra 15cm til uendelig.
 
Lynrask autofokus
Et bakre fokussystem gjør at objektivet oppnår høy autofokushastighet. En innebygd hayhastighets fokusmotor (high-torque DC coreless motor) gjør det mulig å oppnå fokus på kun 0,11 sekund*! Dette gjør objektivet ypperlig for gate- portrett- og actionfotografering.
*1 Complies with CIPA (Camera & Imaging Products Association) guidelines, internal measurement, during high performance mode, according to Fujifilm as of 16th April 2015

Fokusring med dybdeskarphets-skala
Fokusringen har innebygd dybdeskarphets-skala, noe som er ideelt for gatefotografen. Ved å kalkulere distanse og justere blenderen kan man ta bilder spontant uten å gi fra seg kontrollen.
 
Vær- støv og frostsikret
Den værtette konstruksjoene har 9 forseglinger på 8 steder i objektivtønna. Disse beskytter objektivet fra regn, støv og vannsprut. XF16mmF1.4 R WR er designet slik at det absorberer temperaturforskjeller mellom ytre og indre del av objektivet, slik at påvirkningen fra temperaturforskjeller på de optiske og elektroniske delene er minimal. Dette gjør at objektivet er garantert å virke helt ned til -10?.

Lite og kompakt
Objektivet veier kun 375 gram. Det er 40% mindre enn tilsvarende objektiv for DSLR. En god nyhet for fotografer som ønsker et allsidig og lett objektiv med god optisk ytelse.
 
Spesifikasjoner:
  • Konstruksjon: 13 elementer i 11 grupper (2 asfæriske og 2 ED-elementer)
  • Brennvidde: 16mm (tilsvarende 24mm på fullformat)
  • Synsvinkel: 83.2°
  • Blender: f/1.4-16, 9 lameller
  • Nærgrense: 15cm
  • Filterdiameter: 67mm
  • Vekt: 375g
 
Tilbehør
Alternativer