Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.

Den nye Panasonic Lumix S serien - Fullformat uten kompromiss

Målet med Panasonic S serien har vært å designe et kamerasystem som tilfredsstiller de tøffe kravene til en profesjonell fotograf. Både når det kommer til bildekvalitet, byggekvalitet og funksjoner. Resultatet er et nytt speilløst fullformatssystem som presser grensene for hva som har vært tilgjengelig tidligere.

Panasonic Lumix S-serien består av to kamerahus, Panasonic Lumix S1 og Panasonic Lumix S1R. S1 er et fleksibelt allroundkamera med en sensor på 24 magapixler. Det byr på best videofunksjon av de to, mens Lumix S1R byr på hele 47,3 megapixler og er et kamera med fantastisk kvalitet og ytelse som er beregnet på landskaps- og studiofotografer med ekstra krav til oppløsning.

Felles for begge kamerahusene er en fantastisk detaljert og responsiv OLED-søker med en oppløsning på hele 5,760k pixler og en oppdateringsfrekvens på 120 bilder pr sekund. To prosessorer gir rask autofokus og den vanvittig raske kommunikasjonen mellom objektiv og sensor utveksler hele 480 bilder per sekund. Panasonics DFD (Depth From Defocus) teknologi gir en rask og presis autofokus på 0.08 sekunder. I tillegg er autofokus i dårlig lysforhold kraftig forbedret og gir autofokus ned til utrolige -6EV. Avansert AI teknologi har gitt kamera muligheten til å gjenkjenne motiver, ikke bare mennesker, men også dyr som hunder, katter og fugler. Dermed kan autofokusen raskt låse på disse motivene, mens tracking-systemet sørger for å holde motivet i fokus uansett om det beveger seg eller om du beveger deg.

I tillegg byr begge kameraene på 5-aksers Dual I.S. stabilisator i kamera som samarbeider med stabilisatoren i objektivene samt funksjoner som HighRes og HLG. Lumix S-serien er kamera som skal tåle profesjonell bruk og er konstruert i en solid magnesiumslegering og hver eneste kobling, knapp og hjul er forseglet slik at støv og fukt holdes ute. Dette gir deg trygghet til å bruke kamera og sikre deg bildene uten bekymring. Lukkeren er i tillegg testet til 400 000 eksponeringer!

 

 

Panasonic S-serien benytter L-fatning, en fatning opprinnelig utviklet av Leica til sine speilløse fullformatskamera. L-fatningen er en moderne fatning som er spesielt utviklet til speilløse kamera. Den byr på avansert utveksling av informasjon mellom kamera og optikk og har blant annet mulighet for å oppdatere objektivets firmware via kamera. I tillegg er den beregnet på kort avstand til sensoren slik at optikken kan designes mer kompakt.

Alle objetiver med L-fatning skal være kompatible med kamerahus med L-fatning.

 

I dag videreutvikles L-fatningen i et samarbeid mellom Leica, Panasonic og Sigma. Med flere store aktører som utvikler objektiver til samme fatning betyr det større utvalg og høyere kvalitet. For deg som fotograf betyr det at du får mulighet til å velge blandt flere av verdens fremste objektivprodusenter og utnytte full kompatibilitet mellom kamerahus og objektiv! Ler mer på L-mout.com.

Panasonic har et veikart med over 10 objektiver til L-fatning som er planlagt å landseres fra dags dato og ut 2020.

 

Vårt førsteinntrykk av S1 og S1R

Vi fikk teste begge de to ny fulllformatkameraene S1 og S1R under lanseringen i Barcelona og førsteinntrykket er at Panasonic har utviklet et gjennomført og profesjonelt system med fokus på bildekvalitet. Det som umiddelbart skiller seg ut er en veldig flott elektronisk søker og tøffe spesifikasjoner på video. Panasonic har  tradisjonelt vært populære blant videofotografene, men dette er også et veldig spennende stillbildekamera!

Bildene under er tatt med preproduksjonsmodeller. Siden RAW-konvertering ikke er tilgjengelig enda er dette JPEG-bilder rett fra kamera.

S1 i kombinasjon med 50mm f/1.4. Et objektiv som er perfekt for portrett- og nærbilder. Den er riktignok hverken liten eller billig, men bildekvaliteten den leverer er helt fantastisk! Bildet er tatt med S1 og 50mm f/1.4 på ISO 100, f/1.4 og 1/1300. 

 

Mørke bakgater er perfekt for å se hva kamera yter på høy ISO. Så Panasonic kommer med RAW-konvertering blir det spennende å se hva som kan reddes av høylys her. Bildet er tatt med S1 og 24-105mm f/4 på ISO 6400, f/8 og 1/160

 

Det er litt dumt når noen stikker av med blitsutløseren og en må nøye seg med tilgjengelig innstillingslys. Perfekt blir det ikke, men på ISO 3200 og blender f/1.4 så blir det absolutt brukbare bilder allikevel! Bildet er tatt med S1R og 50mm f/1.4 på ISO 3200, f/1.4 og 1/640

 

Stavanger foto er autorisert Panasonic Lumix Pro Dealer. Det stiller ekstra krav til oss, men betyr en ekstra trygghet for deg som kunde. Vi forhandler alt av Panasonic Lumix Pro-utstyr og innehar fagkunnskap og produktkunnskap slik at vi kan hjelpe deg før og etter kjøp.