B+W ND-Filter 62 mm ND 1,8 MRC Nano Master | 6 f-stop

B+W ND-Filter 62 mm ND 1,8 MRC

Nano Master | 6 f-stop

Beskrivelse
Beskrivelse

B + W Filter ND 806 Master MRC Nano, seks blendertrinn. B + W Gråfilter reduserer mengden lys som treffer kameraets bildesensor og lar fotografen velge ønsket kombinasjon av blenderåpning og lukkerhastighet. Filterfaktoren er 64, som gir en forlengelse av eksponeringen med 6 EV (ND 1,8).

 

B + W gråfiltre er laget av nøytralt grått Schott NG glass. B + W ND 810 har MRC Nano antirefleksbehandling, som gjør at begge linseoverflatene har hele 7 lag antirefleksbelegg og et ekstra hardt overflatebelegg som beskytter mot smuss og som enkelt kan rengjøres. Filterglasset blokkerer hele det synlige spekteret og reduserer lysmengden uten å påvirke kontrast eller farger. Gråfilter brukes både innendørs og utendørs når du ønsker større blenderåpning eller lengre lukkertid.

For en del kreativ fotografering er grå filtre av stor betydning, for eksempel når du vil at bakgrunnen skal være uskarp for å få all interessen for hovedmotivet, som en stor blenderåpning gir. I tillegg brukes ofte grå filtre når man ønsker å «tømme» et sted på f.eks. mennesker foran en bygning. Et kraftig gråfilter gir så lang lukkertid at kun bygninger og andre statiske objekter «setter seg fast» i bildet. Det kan også ha fantastiske effekter for fossefall eller når du vil få et hav eller en innsjø til å se magisk og diffus ut.

 

MRC Nano Anti-reflekterende belegg (Multi Resistant Coating)
Nano Antirefleksbelegg betyr en meget tett og hard overflateforsegling av filteret. MRC Nano har syv lag antirefleksbelegg på begge filteroverflatene.
Et ekstremt hardt beskyttende lag legges på toppen av det antireflekterende belegget, som motstår smuss, fuktighet og er ekstra motstandsdyktig mot riper og letter rengjøringen. MRC Nano-behandlingen av filtre øker lystransmisjonen til ca. 99 % (et ubehandlet filterglass transmitterer 92 %).

 B+W MRC Nano Coating

Master filterfatning
Master filterfatning laget av messing. Svært tynn filterholder designet for også å passe vidvinkel- og zoomobjektiver med brennvidde ned til 17 mm for kameraer med fullformatsensor og 10 mm for kameraer med sensorstørrelse tilsvarende APS-C. Filtergjengene er spesialbehandlet, noe som forenkler montering og demontering av filteret. Til tross for den tynne profilen har Master filterholderen også en frontgjenge, som muliggjør montering av annet tilbehør som f.eks. beskyttelse mot bakgrunnsbelysning.