Fujifilm GF 55mm F1.7 R WR Lyssterkt normalobjektiv for GFX Fujifilm GF 55mm F1.7 R WR Lyssterkt normalobjektiv for GFX Fujifilm GF 55mm F1.7 R WR Lyssterkt normalobjektiv for GFX Fujifilm GF 55mm F1.7 R WR Lyssterkt normalobjektiv for GFX

Fujifilm GF 55mm F1.7 R WR

Lyssterkt normalobjektiv for GFX

Varenr: 141861
28 956,-
-+
Bestilles ved ordre
BeskrivelseTilbehørAlternativer
Beskrivelse

Med stor blenderåpning og ekstrem bildekvalitet utgjør det nye FUJINON GF55mmF1.7 R WR en ny standard for normalobjektiv i GFX-serien. Det nye objektivet danner sammen med GF80mmF1.7 R WR en duo av lyssterke objektiver til GFX-systemet, med en blenderåpning på f/1.7. Objektivets store blenderåpning som består av 11 runde lameller, i kombinasjon med kameraets mellomformatssensor, resulterer i bilder med svært liten dybdeskarphet og vakker uskarp bakgrunn som får ditt hovedobjekt til virkelig å skille seg ut mot den mykt gjengitte bakgrunnen.


Objektivets brennvidde som tilsvarer 44mm i miniatyrbildeformat likner den synsvinkelen vi ser med det menneskelige øyet. Objektivet er egnet for flere ulike typer motiver hvor motivet kan skille seg ut fra omgivelsene, men også som et portrettobjektiv med særegen skarphet, og myk og tiltalende bokeh.


GF55mmF1.7 R WR har et optisk design bestående av 14 linseelementer i 10 grupper, inklusivt to asfæriske- og to ED-linseelementer for å motvirke sfærisk aberrasjon, og for å levere en kremet bokeh. De asfæriske linseelementene er optimalt justert, og plassert sammen med objektivets fokusgruppe bestående av åtte linseelementer, som drives av en kraftig direktedrevet (DC) motor, med et presist dreiemoment for å opprettholde den samme høye bildekvalitet - uavhengig av fokusavstand.


De to asfæriske linseelementene er utviklet med en avansert støpeteknikk med svært høy presisjon for å minimere utseendet av den såkalte «onion-ring effekt» i de områdene av bildet som ikke er i fokus. Ett av de to elementene er plassert nøyaktig bak blenderen for å kontrollere sfærisk aberrasjon, og gi mykere områder av uskarphet.


Det andre elementet er plassert rett ved siden av objektivfestet for å kontrollere og håndtere hvordan det nærmeste lyset brytes mot sensoren, for å kunne gi høyst mulig skarphet. HT-EBC er en overflatebehandling som ellers bare finnes i kringkastningslinser, men som her er gitt på det fremre linseelementet, samt i fokusgruppen - dette for å få en høy kontrast og lav refleksjon av brytningslys.


Objektivet støtter GFX-kameraenes øyne- og ansiktsautofokus for å gjøre det enklere å fokusere på nøyaktig riktig avstand. Takket være en metallkonstruksjon, og værforsegling på 9 steder mot støv, fuktighet, og lave temperaturer, kommer objektivet til å være en perfekt følgesvenn i alle mulige situasjoner.


Tross objektivets høye lysstyrke og værtette design, veier det kun 780 gram, og er 99,3 mm langt.


Spesifikasjoner

  • Brennvidde: 55mm (tilsv. 44mm i 35mm-format)
  • Maksimal blender: f/1.7
  • Minste blender: f/22
  • Filterdiameter: 77mm
  • Nærgrense: 0,5m
  • Maksimal forstørrelse: (T) 0.17x
  • Antall blenderlameller: 11 (avrundede)
  • Lengde: 99,3mm x 94,7mm
  • Vekt: 780g
Tilbehør
Alternativer