SE TILBUD [FRI FRAKT OVER 3000*]

Leica APO-Summicron-SL 50/f2 ASPH Normalobjektiv for Leica SL Leica APO-Summicron-SL 50/f2 ASPH Normalobjektiv for Leica SL Leica APO-Summicron-SL 50/f2 ASPH Normalobjektiv for Leica SL Leica APO-Summicron-SL 50/f2 ASPH Normalobjektiv for Leica SL Leica APO-Summicron-SL 50/f2 ASPH Normalobjektiv for Leica SL

Leica APO-Summicron-SL 50/f2 ASPH

Normalobjektiv for Leica SL

Varenr: 126866
61 100,-
-+
Bestilles ved ordre
BeskrivelseTilbehørAlternativer
Beskrivelse

Leica APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH 

Leica APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH er et normalobjektiv med universelt bruksområde. Klare farger, sylskarp kontrast fra hjørne til hjørne og balansert, harmonisk bokeh gjør dette objektivet til en ekte Leica-klassiker.

 

Innovative produksjonsmetoder og ny teknologi er tatt i bruk for å sikre eksepsjonell ytelse, noe som gjør APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH til et referanseobjektiv for normaloptikk. Den raske autofokusen, robuste konstruksjonen og eksepsjonelle bildekvaliteten gjør det til et fremragende objektiv for en rekke områder, som reportasje- og reisefotografering, til nærbilder, arkitektur-, landskap-, portrett- og studiofotografering. 

 

Objektivet er perfekt tilpasset det banebrytende SL-systemet og er bygget for et langt arbeidsliv under profesjonelle fotograferingsforhold. Takket være den Leica-utviklede L-Mount-standarden, er APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH fullt kompatibelt med kameraer produsert av partnerne i L-Mount Alliance.

 

Konstruksjonen består av totalt 12 linseelementer som sikrer den høye kvaliteten som Leica er kjent for: naturlige hudtoner, myk bokeh, enestående detaljkontrast og gjennomgående skarphet fra hjørne til hjørne, samt perspektiv helt uten forvrengning. Objektivet leverer ekstremt høy ytelse på alle blenderåpninger, også den største, noe som gjelder for alle SL-objektiver.

 

Alle glasselementer i et optiske system, for eksempel linser, bryter lys i forskjellige farger ulikt. Dette fører til at ikke alle lysbølger fra et flerfarget motiv blir fokusert på ett enkelt bildepunkt, noe som kalles kromatisk aberrasjon. I APO-Summicron-SL 50mm f2 ASPH minimeres dette ved bruk av apokromatisk korreksjon. Flertallet av de 12 linseelementene i konstruksjonen, hvorav tre er asfæriske, er laget av spesialutviklet glass med ujevn partiell spredning, noe som har presset de innovative produksjonsmetodene i Leica-fabrikken til grensen for det som er teknisk mulig.

 

Nye og ekstremt nøyaktige produksjonsmetoder og måleteknologier er utviklet for å produsere Summicron-SL-objektivene. Resultatet reflekteres ikke bare i den kompakte dimensjonen og en betydelig lavere vekt, men også i den ypperlige ytelsen. Det er lagt vekt på å forebygge strølys og refleksjoner til et absolutt minimum. Takket være den effektive forseglingen og det smussavvisende Aquadura-belegget på de åpne linseflatene, kan objektivene brukes i de fleste værforhold.

 

Summicron-SL-objektivene benytter en ekstremt kraftige og robust autofokus med Dual Syncro Drive trinnmotor. Hele fokusfeltet leses av på utrolige 250 millisekunder. Summicron-SL-objektivene har også et helt nytt konsept for manuell fokusering. En ringmagnet med alternerende nord-sør magnetisering er innebygd i fokuseringsringen. Magnetfeltet endrer sin polaritet når ringen dreies. En sensor overvåker statusen til magnetfeltet og sender dataene til hovedprosessoren. Stasjonen skifter deretter linsen til den tilsvarende fokuseringsposisjonen på grunnlag av rotasjonsvinkelen og rotasjonshastigheten, noe som igjen gir raskere og mer presis manuell fokusering.

 

Teknisk informasjon (engelsk)

Lens

APO-Summicron-SL 50 mm f/2 ASPH.

 

 

Angle of view

(diagonal, horizontal, vertical)

47.2° / 40.0° / 27.3°

 

 

Optical design

 

Number of elements/groups

12/10

Number of asphericals

3

Position of entrance pupil in front of the bayonet flange

63.2 mm

 

 

Focusing

 

Working range

0.35 m to infinity

Smallest object field

120 × 180 mm

Largest reproduction ratio

1:5

 

 

Aperture

 

Settings/functions

Electronically controlled iris, setting with the camera setting dial, half- or one-third stop settings possible

Aperture setting range

2 - 22

Smallest aperture

22

 

 

Bayonet/sensor format

Leica L-bayonet, full-frame 35 mm format

 

 

Filter thread

E67

 

 

Dimensions and weight

 

Length to bayonet flange

102 mm

Largest diameter

73 mm

Weight

740 g

 

APO står for apokromatisk

Prefikset 'APO' i navnet betegner Leica-objektiver med den beste avbildningsytelsen. Fra teleobjektiver til vidvinkler - alle Summicron-SL-objektivene i SL-System-porteføljen har disse ettertraktede tre bokstavene i navnet. I lang tid var denne distinksjonen utelukkende forbeholdt teleobjektiver siden kun disse kunne oppnå den eksepsjonelle kvaliteten som kreves.


I 1974, for over 40 år siden, konstruerte Leica det første APO-objektivet - APO-Telyt-R 180mm f3.4. I 2012 ble APO-Summicron-M 50 mm f2 ASPH det første normalobjektivet som fikk dette prestisjetunge prefikset.


Takket være teknologiske fremskritt og nye produksjonsmetoder som brukes i den komplekse konstruksjonen av SL-optikken, har Leicas ingeniører kunnet maksimere den optiske ytelsen.


For Leica betyr APO mer enn bare korreksjon av langsgående kromatisk aberrasjon, som den rent vitenskapelige definisjonen av uttrykket ‘apokromatisk’ står for. Utover dette skal alle kromatiske og monokromatiske avvik optimaliseres i samme grad. Denne ytelsen bekreftes av MTF-kurvene - objektivene når praktisk talt den fysisk mulige grensen for diffraksjon. Leicas egne forventninger og krav til kvalitet har bare økt siden lanseringen av det første APO-objektivet, med det resultat at dagens APO-objektiver passer for hva fremtiden måtte bringe og leverer overbevisende ytelse i kombinasjon med bildesensorer med høy oppløsning.

Teknisk info

Brennvidde (fast) 50mm
Fokusering Autofokus
Gruppe 1 Foto
Gruppe 2 Optikk
Gruppe 3 Objektiver
Maks blenderåpning f/2
Objektivfatning Leica L
Objektivtype Normal
Produsent Leica
Tilbehør
Leica 4 stops ND-filter til Leica SL. Med dette filteret kan du forlenge eksponeringstiden. Gråfilter benyttes for å begrense mengden av lys som når frem til bildebrikken. Filteret reduserer lyset i forhold til tettheten på filteret og tillater lenger lukkertid eller større blenderåpning.
2 400,-
Leica Pola filter E82 for SL. Leica originalt polariseringsfilter som utvid dine kreative horisonter når du tar bilder. Med dette filteret kan man forhindre refleksjoner fra blanke overflater, øke metningen på grønntoner, eller fremheve skyformasjoner mot den blå himmelen.
4 200,-
Leica UVA II filter E82 for SL. Originalt Leica UVA II beskyttelsesfilter som beskytter verdifulle objektiver mot støv og skitt og hindrer skade på frontelementet.
4 100,-
Alternativer
APO-Summicron-SL 28mm f/2 ASPH: En moderne klassiker. APO-Summicron-SL 28mm f/2 ASPH er det seneste tilskuddet i APO-Summicron-SL objektivserie. APO-Summicron-SL 28mm f/2 ASPH er det første rene vidvinkelobjektivet i en serie som allerede består av brennviddene 35mm, 50mm, 75mm og 90mm. 28mm er en brennvidde spesielt egnet for reportasje-, interiør- og arkitekturfotografering. Høydepunkter: Rask vidvinkelobjektiv (f / 2) Utmerket optisk ytelse Ekstremt rask og pålitelig...
70 647,-
Leica APO-Summicron-SL 35mm f2 ASPH Leica APO Summicron-SL 35mm f2 ASPH er et moderat vidvinkelobjektiv med universelt bruksområde. Den raske autofokusen, robuste konstruksjonen og eksepsjonelle bildekvaliteten gjør det til et fremragende objektiv for reportasje- og domunetarfotografering, og et overbevisende valg for f. eks. arkitektur, landskap, portrett og studiofotografering. Det er perfekt tilpasset det banebrytende SL kamerasystem og er utformet for et langt arbeidsliv...
56 700,-
Leica APO-Summicron-SL 75mm f2 ASPH. APO-Summicron-SL 75mm f2 ASPH er en mild tele for naturlige portretter, perfekt tilpasset Leica SL. Brennvidden er ideell for de fleste fotografiske situasjoner og er spesielt godt egnet for portrettfotografering. Akkurat som alle SL-objektiver er dette designet og konstruert for profesjonell bruk og lang levetid. Det er utviklet ny måleteknologi og ekstremt nøyaktige produksjonsmetoder for å fremstille dette objektivet. Resultatet er...
63 500,-
Leica APO-Summicron-SL 90mm f2 ASPH. APO-Summicron-SL 90mm f2 ASPH har en klassisk portrettbrennvidde med en svak komprimering av perspektivet, perfekt tilpasset Leica SL. Brennvidden er ideell for de fleste fotografiske situasjoner og er spesielt godt egnet for portrettfotografering. Akkurat som alle SL-objektiver er dette designet og konstruert for profesjonell bruk og lang levetid. Det er utviklet ny måleteknologi og ekstremt nøyaktige produksjonsmetoder for å fremstille...
66 500,-
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.