SE TILBUD [FRI FRAKT OVER 3000*]

Fargestyring på 1-2-3: Ta kontroll på fargene

 

Tror du at fargestyring er komplekse og vanskelige saker, og noe du ikke trenger bry deg med? Selv om dette kanskje er inntrykket mange har, er det helt feil! For det første trenger det ikke være så vanskelig. For det andre er det absolutt noe du burde forholde deg til hvis du ønsker best mulig resultat av timene du bruker på å redigere bildene dine. 

 

Her tar vi deg gjennom fargestyring på 1-2-3 og til slutt har vi lagt inn litt om klargjøring av bilder:

 

1: Skjermkalibrering 

Her går vi gjennom det du trenger å vite rundt det å kalibrere skjerm. Hvorfor skal du kalibrere skjermen og hvordan gjør du det.

 

2: Softproofing 

Softproofing, eller bare proofing, handler om hvordan du kan få kontroll på at det du ser på skjermen er mest mulig likt bildet som havner på web, eller på print. En forutsetning for å kunne benytte seg av proofing er en riktig kalibrert skjerm.

 

3: Fargerom og fargeprofiler

Fargerom og fargeprofiler er allerede nevnt litt i kapitlene over om skjermkalibrering og proofing. Her går vi litt nærmere inn på hva det faktisk er, og hvorfor det har betydning for deg når du redigerer bilder.

 

Til slutt gir vi deg en rask oppsummering med hva du bør tenke på når du skal ferdigstille bilder, både til skjerm og til print.

Kalibrering

Softproofing

Fargerom og fargeprofiler

Klargjør for print/web