SE TILBUD [FRI FRAKT OVER 3000*]

Kom i gang med analog foto

Å ta bilder analogt er både utfordrende og gøy. En film har bare 36 bilder, eller kanskje kun 12, og det gjør at man ikke bare knipser i vei slik man gjør digitalt. Å fotografere analogt gjør gjerne at man tar seg litt bedre tid, tenker over motivet og komposisjonen en ekstra gang, dobbeltsjekker innstillingene og venter på riktig lys før man trykker på utløseren. Å ta seg tid og jobbe mer med bildet kan være med på å utvikle deg som fotograf. Derfor har vi samlet masse nyttig informasjon om analog fotografering på én side, slik at du som er nybegynner eller ønsker å friske opp gammel kunnskap får et utgangspunkt til å begynne å skyte på film. 

 

Vil du bare ha fasit på hvordan du kommer i gang uten all bakgrunnsinformasjonen? Hopp ned til siste avsnitt!

Trodde du filmen var død?

Tro om igjen! Filmen er nemlig langt fra død. Det selges såklart mindre film i dag enn for 20 år siden og utvalget er ikke hva det en gang var. Allikevel er det stadig populært å ta bilder analogt, selv om de fleste av oss stort hovedsaklig sett jobber digitalt i dag. Vår fotolab har en jevn strøm av film og opplever at nedgangen i filmfremkalling har stagnert og vi opplever faktisk en liten opptur til og med!

Kodak T-Max ISO 100 Last ned datablad
169,-
19
CineStill 50 Daylight Xpro ISO/ASA 50 36 bilder Balansert for dagslys 5500K CineStill er basert på Kodak 50D-filmen som er brukt til kinofilm. Filmen tilpasset og rullet i standard fotofilmboks som gjør at du kan bruke denne høykvalitetsfilmen til vanlig foto! Filmen kan fremkalles i vanlig C-41 prosess eller i ECN-2 prosess for kinofilm. CineStill 50 Daylight Xpro er kalibrert for dagslys (5500K). Dette er en svært finkornet film med ISO/ASA 50. Siden dette er baser på...
219,-
20+
En bra "allroundfilm" som egner seg like godt utendørs som innendørs med blits. Naturlige hudtoner God klarhet og skarphet ISO 200
146,-
100+
Verdens mest finkornete fargenegativ! Virkelighetstro farger Eksepsjonell skarphet Ekstraordinære forstørrelsesmuligheter Med ISO 100, høy metning og virkelighetstro farger, tilbyr EKTAR 100 den fineste og jevneste finkornethet som finnes blant negativer i dag. Ideell for skanning og byr på gode forstørrelsesmuligheter fra et 35mm negativ. Et perfekt valg for komersielle fotografer og avanserte amatører. Anbefalte bruksområder: Natur Reiser ...
249,-
3
Frontier Motion Picture Film 125D ECN-2. Fremkalling hos Stavanger foto er inkludert i prisen. Denne filmtypen er benyttet i flere kjente filmproduksjoner i Hollywood. Nå kan du få et lite stykke Hollywood i ditt eget fotografiapparat, med god skarphet og livlige farger. Filmen fremkalles i ECN-2 prosess på vårt fotolaboratium, og selve fremkallingen er inkludert i prisen. 35mm fargefilm 36 eksponeringer (ca) ISO: Skytes...
249,-
11

Kamera - hva finnes og hvor finner du dem?

Det selges ikke så mange analoge kamera i dag, med unntak av engangskamera. Joda, Nikon selger enda F6 i ny tilstand, men prisen er dyr og for de fleste et uaktuelt alternativ. Da er det bedre å gå på leting på loftet hos gamle slektninger, loppemarked, bruktbutikker og selvsagt Finn.no eller eBay. En sjelden gang hender det også at vi får inn brukte analoge kamera i vår bruktavdeling.

Så la oss si du leter etter et kamera, hva skal du se etter? Det finnes en rekke ulike kameratyper som kompaktkamera, mellomformatskamera, bokskamera, rangefindere og så videre.

Speilrefleks

For de fleste er derimot et speilrefleks det som er mest aktuelt. Disse har som regel god kvalitet og holdbarhet, og gir rom for kreativitet. Hvor brukervennlige de er varierer litt. Nyere kamera fra 90-tallet er gjerne fulle av elektronikk og automatikk, mens kamera fra 70- og 80-tallet er noe mer manuelle i bruk. Det er fra denne tidsepoken du finner de "klassiske speilrefleksene". De aller eldste speilrefleksene kan derimot være litt mindre brukervennlige. Ofte mangler de automatikk og enkelte har ingen eller svært begrenset lysmåling. Fordelen er at de er svært mekaniske og ofte har god byggekvalitet. De fleste speilrefleks bruke 35mm film, men det finnes speilrefleks som bruke både større og mindre film, men disse går ofte under litt andre betegnelser. Hasselblad og Mamiya er eksempler på speilrefleks som bruker 120-film, men disse omtales ofte som mellomformatskamera.

Rangefinder

Rangefinder-kamera fungere litt annerledes enn speilrefleks. Du ser ikke direkte gjennom optikken, men i en søker på siden. Leica M serien er et typisk eksempel på et rangefinder-kamera. Fokuseringen fungerer også litt annerledes på en rangefinder enn en speilrefleks, men rangefinderen har også en svært effektiv måte å fokusere manuelt på.

Fordelen til rangefindere er at de ofte er mindre enn speilrefleks. Særlig de hvor du ikke kan bytte ut optikken. Typisk er rangefindere litt dyrere enn speilrefleks på bruktmarkedet. Bruker som regel 35mm film.

Bokskamera og TLR kamera

Bokskamera som klassiske Kodak Brownie er ofte svært billige, men her gjør du ikke nødvendigvis et kupp. Det varierer mellom ulike modeller, men disse ble laget for å være svært billige kamera. Det betyr at byggekvaliteten ofte er svært dårlig, mekanikken er enkel og de er knotete å bruke. En del bruker en film som ikke lenger er mulig å skaffe, selv om det kan være mulig å jukse til en løsning med 120-film. Her bør du være obs og gjøre litt research i forkant om du ønsker å prøve dette.


TLR, eller twin-lens reflexs, kamera som Rolleiflex er ofte svært dyre kamera som holder høy kvalitet. Disse bruker ofte mer standard 120-film, men i likhet med bokskameraene har de ofte svært begrenset automatikk og lysmåling.

Kompaktkamera

I likhet med digitale kompaktkamera er analoge kompaktkamera laget for å være små. Nyere kompaktkamera har ofte god automatikk og er enkle i bruk, men litt begrensede kreative muligheter og manuelle kontroller. De eldre er ofte svært enkle og har begrenset med automatikk og funksjoner. Enkelte kompaktmodeller er derimot svært populære den dag i dag som for eksempel Olympus Mju. Kompaktkamera bruker ofte 35mm film, men det finnes de som bruker andre filmtyper.


Andre kameratyper

Joda, det finnes en rekke andre kameratyper. Storformatskamera og Instamatic er noen typer. Det blir derimot for omfattende å gå inn på alle typer, men andre kameratyper finnes. De er ofte ikke så praktiske i bruk eller det er ikke lenger mulig å skaffe standard film til dem. Dermed blir dette litt mer omfattende prosjekter å sette seg inn i.

Filmtyper - Hvilke og hvorfor?

 

Hvilke filmtyper finnes? Vi har allerede nevnt 35mm (135) og 120-film. Dette er de to filmformatene, i tillegg til storformat og Polaroid, som er i salg i dag. Det finnes utallige ulike filmformater. De vanligste som i dag er gått ut av produksjon er APS, 110-, 127 og 126-film. Kommer du over kamera som bruker disse tre typene er det best å styre unna. (Joda, det er muligheter for å bruke dagens filmer i noen av de utgåtte formatene, men dette krever en egen oppskrift.)

 

I dag finnes det i hovedsak to filmformater: 135 (eller 35mm) og 120. 135 er det vanligste formatet. Det brukes av de fleste speilrefleks-, rangefinder- og kompaktkamera. 120 eller mellomformat brukes av litt større kamera. Et spesielt trekk ved 120-film er at billedstørrelsen kan variere. Mens 135-film har én fast bildestørrelse varierer billedstørrelsen på 120-film avhengig av kamera. De vanligste størrelsene er 6x6, 6x7, 6x9 og 6x4,5. Det gir alt i fra et kvadratisk til et avlangt bilde og jo smalere bilde desto flere er det plass til på filmen! Så mens en 135-film typisk har mulighet for 24 eller 36 bilder, avhengig av lengden på filmen, har 120-film mulighet for 3-15 avhengig av bildeformatet. De fleste mellomformatskamera har et låst bildeformat, men enkelte lar deg velge.

Farge, sort/hvitt og slides

Foruten ulike format finnes det ulike filmtyper. Fargefilm er det vanligste. Dette er film som gir bilder i farge slik som du ser det. Filmen er en negativ-film. Det vil si at fargene på filmen blir negative fra det som de er i virkeligheten. Dette gjelder også sort/hvitt film. Det som er hvitt i virkeligheten blir altså sort på filmen og det som er sort i virkeligheten blir hvitt på filmen. Sort/hvitt-film har kun gråtoner og ikke farger. Slides, positiv, dias, reversal, kjært barn har mange navn, er en spesiell type film som brukes til lysbilder. Dette var profesjonelle fotografers favoritt da den ofte hadde mindre korn, mer detaljer og bedre farger enn vanlig negativfilm. Det er denne filmen som brukes til lysbilder.  Fordelen her er at fargene er positive på filmen, altså like slik de er i virkeligheten. Derfor kan den brukes til å projisere lysbilder og få riktige farger.


Det er verdt å merke seg at det er noen andre forskjeller mellom disse filmtypene, nemlig fremkallingsprosessen. Vanlig fargefilm fremkalles i en prosess som heter C-41. Den kalles også CN-16, CNK-4 og AP-70. Dette er den vanligste og billigste fremkallingsprosessen. Det finnes også sort/hvitt-film som fremkalles i denne prosessen, for eksempel Ilford XP2. Slides fremkalles i en prosess som kalles E-6. Det er få laboratorier som gjør dette i dag og du må derfor beregne å måtte sende disse filmene til utlandet. Sort/hvitt derimot har en svært enkel prosess. Dette er faktisk noe mange velger å gjøre selv hjemme! Mange skyter derfor sort/hvitt for å kunne ha kontroll med både fotografering og fremkalling. Det er derimot få fotolaber som fremkaller sort/hvitt. Vår fotolab fremkaller både vanlig C-41 fargefilm og sort/hvitt, men sluttet med fremkalling av E-6 for noen år tilbake.

Ulike filmer gir ulike uttrykk

Det finnes en rekke forskjellige filmer. Kodak, Fujifilm og Ilford er fremdeles de største filmprodusentene, men også mindre produsenter som Lomography og CineStill med flere er veldig populære. De ulike filmene gir litt forskjellige uttrykk i bildet. Det aller mest fremtredende er ofte fargene, kontrastene og  hvor grovkornete de er.

 

Fujifilm Pro 400H, Kodak Portra 160 og Kodak T-Max 400 gir alle veldig forskjellig uttrykk i bildene. Foto: Oddbjørn Aarstad/Aarstad Visuelt

Eh... okei så hvor begynner jeg?

Hvis du syns det høres gøy ut å skyte på film og har lyst til å prøve deg så kommer det her noen enkle råd for å få deg i gang.


Først finn deg et kamera. Uansett som du går og leter på loftet hos slektninger, tråler nærmeste bruktbutikk, loppemarked og Fretex eller går rett på Finn.no eller eBay bør du vite litt hva du ser etter. Speilrefleks er nok det som er det beste å begynne med. Her får du gode kamera, kreative kontroller og mye å velge mellom. Her ender du fort med å få mest for pengene. Se etter modeller som Canon AE-1, Minolta X-570, Pentax K-1000 eller Nikon FM2, gjerne med et fastobjektiv som 28mm, 35mm eller 50mm med f/2.8 eller bedre.


Når du har kamera i boks, bør du først kjøre en testfilm gjennom det. Finn en billig standard fargefilm, for eksempel Fujifilm C200, og ta ulike bilder med ulike innstillinger. Prøv litt forskjellige blendere og lukkertider. Dette gjør at du blir kjent med hvordan kamera fungerer, og får testet at alt virker som det skal. Testfilm betyr ikke å bare ta bilder av tull. Ta gjerne ordentlige bilder, men ikke ta bilde av noe som er så viktig at du ikke kan miste det hvis kamera viser seg å ikke fungere ordentlig. Skulle du være usikker på hvordan kamera fungerer stikk innom en litt ordentlig fotobutikk hvis du har mulighet, hvis ikke er YouTube selvsagt en skattekiste for slike ting.


Når du har skutt ferdig filmen, levert den til fremkalling og fått den tilbake og sett at kamera virker er det på tide å begynne å bruke det ordentlig. Bestem deg for filmtype, altså farge eller sort/hvitt. Ulike filmer har litt ulikt uttrykk så prøv gjerne litt forskjellige for å finne frem til din favoritt. Det er viktig å huske på film kommer med en fast ISO (også kalt ASA eller DIN). I motsetning til et digitalt kamera hvor du kan endre ISO-verdien mellom hvert bilde, er du låst til den ISO-veriden filmen har. Et annet moment er at filmer er kalibrert til ulike lysforhold som dagslys eller tungsten/kunstlys. Du kan ikke endre hvitbalansen slik du kan på et digitalkamera. Derfor er det viktig å tenke over hvor filmen skal brukes og hvilke lysforhold som kan forventes.


Er du helt fersk og skal kjøpe film for første gang. Prøv litt ulike filmer og finn ut hvilke du liker til din type fotografering. Noen populære fargefilmer er Fujifilm C200, Kodak Portra, Kodak Ektar og CineStill. For sort/hvitt er det Ilford Delta, Kodak T-Max populære varianter.

Frontier Motion Picture Film

Kun hos Stavanger foto

Fremkall film hos oss

Vi fremkaller film på egen lab

Kom i gang med analog foto

Artikkel

Fremkall film selv

Guide

Engangskamera som det er lett å ta med seg og egner seg like godt innendørs som utendørs. Blits med 400 ISO film Lett og kompakt 27 eksponeringer
199,-
20+
Engangskamera med sort/hvitt-filmen XP2 med 27 eksponeringer. Dette er et enkelt engangskamera som lar deg ta bilder i sort/hvitt. Ilford XP2 filmen kan fremkalles hos vanlige fotolaber og krever ikke spesiell sort/hvitt fremkalling. XP2 filmen holder høy kvalitet. 400 ISO gir deg mulighet til å ta bilder både innendørs og utendørs og dette er dermed et ideelt kamera for fest, bryllup, gatefoto, festivaler og andre sammenhenger hvor du vil ta vare på minnene. Innebygget blits ...
219,-
17
Engangskamera med god kvalitet som det er lett å ta med seg og egner seg like godt innendørs som utendørs. Blits med 1,2-3 meters rekkevidde. Kodak 400 ISO film Lett og kompakt 27 eksponeringer
229,-
20+
Ideelt for utendørsaktiviteter som ski, fjelltur og vannsport. Kamera er forseglet i et robust skall av gummi som gir godt grep og er vann- støv- og sandtett. Vanntett ned til 10 meter. Kodakfilm med 27 eksponeringer.
279,-
9
Engangskamera som det er lett å ta med seg og egner seg like godt innendørs som utendørs. ISO: 400 Innebygget blits Lett og kompakt 27 eksponeringer
228,-
100+
Agfa 35mm Analogt fotokamera En ypperlig analogt kamera for deg som er på jakt etter et enkelt analogt kamera. Kamera bruker vanlig 135-film og det finnes et stort utvalg av filmer, både sort/hvitt og farge, som kan brukes sammen med kamera. Dette er ikke et engangskamera, men kan brukes om igjen! Klassisk stilfult design Fast 31mm f/9 vidvinkel-objektiv Blits Svært enkelt i bruk! De siste årene har flere produsenter lansert sine egne analoge kamera. Harman har en type, og...
449,-
En bra "allroundfilm" som egner seg like godt utendørs som innendørs med blits. Naturlige hudtoner God klarhet og skarphet ISO 200
146,-
100+
Kodak Pro Image 100 135-36 er en prisgunstig fargefilm med høy kvalitet og passer like bra for profesjonelle som entusiaster. Pro Image 100 er en allsidig film som gir høy bildekvalitet og er passende til en rekke ulike formål. Den gir naturlige og fine hudtoner med klassisk Kodak-stil. ISO/ASA 100 betyr at den er velegnet til situasjoner med gode lysforhold ISO/ASA 100 Ypperlig fargegjengivelse, metning og velegnet til portretter hudtoner, Kan oppbevares i romtemperatur
749,-
12
Hurtig film med stort bruksområde, perfekt for dagens kompaktkameraer. Fujifcolor Superia X -TRA 400 i zoomkameraet ditt gir best bildekvalitet. Filmen er velegnet til fotografering i dårlig lys og med blitz. Husk at blitzen rekker lenger med 400 iso i kameraet enn med 100/200 iso. Den er fin til sportsbilder innen- og utendørs. På grunn av det 4. fargesjiktet kan Fujicolor Superia X-TRA også brukes i blandingslys med lysstoffrør og dagslys uten å...
179,-
20+
Kodak T-Max ISO 100 Last ned datablad
169,-
19
Ilford XP2 Super er en svært allsidig sort/hvitt-film. Filmen er svart/hvitt, men fremkalles i vanlig C-41 fremkallingsprosess for fargefilm. Dette gjør det mulig å variere eksponeringen mellom ISO 50 og ISO 800 på samme filmrull og fremkalle den helt vanlig uten å endre fremkallingsprosessen! Ilford XP2 Super er den filmen i Ilfords sortiment som er best egnet for digitalisering. Når du scanner tradisjonell sort/hvitt-film vil ikke støv- og retusjeringsverktøyet Digital ICE fungere. XP2...
Fra 129,-
20+
Kodak T-Max ISO 400 Last ned datablad
199,-
1
Kodak Tri-X400 135-film 135-film ISO: 400 Finkornet S/H-film Last ned datablad
199,-
10
Verdens mest finkornete fargenegativ! Virkelighetstro farger Eksepsjonell skarphet Ekstraordinære forstørrelsesmuligheter Med ISO 100, høy metning og virkelighetstro farger, tilbyr EKTAR 100 den fineste og jevneste finkornethet som finnes blant negativer i dag. Ideell for skanning og byr på gode forstørrelsesmuligheter fra et 35mm negativ. Et perfekt valg for komersielle fotografer og avanserte amatører. Anbefalte bruksområder: Natur Reiser ...
249,-
3
Kodak Portra Kodak Portra er en finkornet fargenegativfilm spesielt konstruert for moderne arbeidsflyt. Den har svært fine korn, noe som gjør den velegnet til scanning og digital etterbehandling, samt som grunnlag for større forstørrelser. Portra gjengir svært myke og naturlige hudtoner og er en ideell film for portretter, mote og reklamefoto. Den egner seg både til bruk i studio og på location
299,-
6
CineStill 50 Daylight Xpro ISO/ASA 50 36 bilder Balansert for dagslys 5500K CineStill er basert på Kodak 50D-filmen som er brukt til kinofilm. Filmen tilpasset og rullet i standard fotofilmboks som gjør at du kan bruke denne høykvalitetsfilmen til vanlig foto! Filmen kan fremkalles i vanlig C-41 prosess eller i ECN-2 prosess for kinofilm. CineStill 50 Daylight Xpro er kalibrert for dagslys (5500K). Dette er en svært finkornet film med ISO/ASA 50. Siden dette er baser på...
219,-
20+
Ilford Delta 100 er en svært finkornet sort/hvitt-film som er ideell for situasjoner som krever detaljrikdom og skarphet. Ilford Delta-serien bruker Core-Shell, en nyere krystallstruktur som fanger lys mer effektivt. Dette gir finere graderinger, finere korn og forbedret skraphet sammenlignet med konvensjonelle sort/hvitt-filmer. Derimot gjør Core-Shell at filmen er mindre fleksibel på eksponeringen og fremkallingen og disse filmene er dermed mindre egnet for push/pull-fremkalling. ...
Fra 129,-
8
Ilford Delta 400 er en svært finkornet sort/hvitt-film som er designet for å skape bilder med dybe og detaljer. Den høye ISOen gjør den velegnet til acion-, dokumentar-, reise- og gatefoto hvor du må jobbe med tilgjengelig lys eller raskere lukkertider. Ilford Delta-serien bruker Core-Shell, en nyere krystallstruktur som fanger lys mer effektivt. Dette gir finere graderinger, finere korn og forbedret skraphet sammenlignet med konvensjonelle sort/hvitt-filmer. Derimot gjør Core-Shell at...
Fra 129,-
7
Ilford Delta 3200 er en svært lyssensitiv sort/hvitt-film som er designet for bruk i dårlig lys eller i situasjoner som krever raske lykkertider. Den høye ISOen gjør den velegnet til sport-, acion-, dokumentar-, reise- og gatefoto. Ilford Delta-serien bruker Core-Shell, en nyere krystallstruktur som fanger lys mer effektivt. Dette gir finere graderinger, finere korn og forbedret skraphet sammenlignet med konvensjonelle sort/hvitt-filmer. Derimot gjør Core-Shell at filmen er mindre...
Fra 139,-
8
Ilford FP4 Plus er en allround sort/hvitt-film som er velegnet til en rekke bruksområder. Filmen er finkornet med medium kontrast og svært god skarphet. Ideell for de fleste situasjoner med godt lys. ISO/ASA 125 Finkornet og skarp
Fra 119,-
20+
Ilford HP5 Plus er en sort/hvitt-film med medium kontrast og er velegnet til en rekke motiver. Den høye ISOen gjør den velegnet til acion-, dokumentar-, reise- og gatefoto hvor du må jobbe med tilgjengelig lys eller raskere lukkertider. ISO/ASA 400 Gir gode resultater i varierende lysforhold God margin på eksponering
Fra 129,-
13
Ilford Ortho er en orthochromatisk sort/hvit-film som er finkornet og med god skarphet, perfekt for landskapsbilder! Den er designet for å lage høyoppløselige kopier av negativer og holder derfor svært høy kvalitet. Det gjør at den også er velegnet til andre formål som krever høy bildekvalitet. Ortho er ideell for landskapsfotografering. Emulsjonen er sensitiv for blå og grønn, noe som gir god gjengivelse av landskap, men det betyr også at den kan håndteres i mørkerødt laboratorie-lys,...
Fra 119,-
16
Ilford Pan F+ er en sort/hvitt film med høy kontrast. Den er svært finkornet noe som gir en ypperlig oppløsningsevne, god skarphet og detaljgjengivelse. Pan F+ er ideell for bruk i studio og for deg som tar bilder i svært lyssterkt omgivelser. ISO 50 Svært finkornet Enestående oppløsning og skarphet
Fra 109,-
12
Ilford Kentmere 100 er en finkornet sort/hvitt-film som er ideell for de fleste situasjoner med godt lys. ISO/ASA 100 Finkornet og god skaphet Godt toneomfang og god kontrast 24 bilder
79,-
Ilford Kentmere 400 er en sort/hvitt-film som er velegnet til en rekke ulike situasjoner. ISO 400 gjør den velegnet til de fleste lysforhold samtidig som den er svært ettergiven på eksponeringen. Kentmere 400 er et godt utgangspunkt for deg som er nybegynner på film. ISO/ASA 400 Finkornet og god skaphet Ettergiven på eksponering God nybegynnerfilm 24 bilder
79,-
5
Kodakt T-Max P3200 er en profesjonell sort/hvit film med høy lysfølsomhet. Det gjør den ideell for å fange øyeblitt i lite lys eller sport og action som krever raske lukkertider. T-Max P3200 passe ypperlig for håndholdt gatefoto, bryllup og arrangementer hvor du ikke ønsker å bruke blits eller sport og action. Hastigheten er 800 ASA, men "P"-betegnelsen betyr at den er designet for å bli pushet til 3200 eller høyere. ISO/ASA: 800 Beregnet på å pushes til ISO/ASA 3200
218,-
14%
Chrome. Bold Color. Vivid Detail. Filmen er basert på EKTACHROME E100G og har moderat metning, nøytrale toner og ekstremt fint korn. Fra studio til lokasjon, mote til landskap. KODAK PROFESSIONAL EKTACHROME Film E100 leverer enestående bildekvalitet og ytelse: Nesten kornløse skanninger og forstørrelser Klare og rene hvitnyanser Moderat forbedret farge Nøytral toneskala Fremragende hudtonegjengivelse 36 bilder Fremkallingsprosess: E6 Last...
299,-
349,-
18
Finkornet positiv-film som gir høy detaljrikdom og egner seg godt for store forstørrelser Svært god fargegjengivelse. Svært fine graderinger og rik tonegjengivelse Godt egnet for push/pull-prosessering fra -1/2 til +2 stopp Last ned datablad her
279,-
16
Kodak Portra Kodak Portra er en finkornet fargenegativfilm spesielt konstruert for moderne arbeidsflyt. Den har svært fine korn, noe som gjør den velegnet til scanning og digital etterbehandling, samt som grunnlag for større forstørrelser. Portra gjengir svært myke og naturlige hudtoner og er en ideell film for portretter, mote og reklamefoto. Den egner seg både til bruk i studio og på location Last ned datablad
939,-
17
Kodak Portra Kodak Portra er en finkornet fargenegativfilm spesielt konstruert for moderne arbeidsflyt. Den har svært fine korn, noe som gjør den velegnet til scanning og digital etterbehandling, samt som grunnlag for større forstørrelser. Portra gjengir svært myke og naturlige hudtoner og er en ideell film for portretter, mote og reklamefoto. Den egner seg både til bruk i studio og på location Last ned datablad
949,-
1
CineStill 50 Daylight Xpro ISO/ASA 50 120 film Balansert for dagslys 5500K CineStill er basert på Kodak 50D-filmen som er brukt til kinofilm. Filmen tilpasset og rullet i standard fotofilmboks som gjør at du kan bruke denne høykvalitetsfilmen til vanlig foto! Filmen kan fremkalles i vanlig C-41 prosess eller i ECN-2 prosess for kinofilm. CineStill 50 Daylight Xpro er kalibrert for dagslys (5500K). Dette er en svært finkornet film med ISO/ASA 50. Siden dette er baser på en
219,-
5
Verdens mest finkornete fargenegativ! Virkelighetstro farger Eksepsjonell skarphet Ekstraordinære forstørrelsesmuligheter Med ISO 100, høy metning og virkelighetstro farger, tilbyr EKTAR 100 den fineste og jevneste finkornethet som finnes blant negativer i dag. Ideell for skanning og byr på gode forstørrelsesmuligheter fra et 35mm negativ. Et perfekt valg for komersielle fotografer og avanserte amatører. Anbefalte bruksområder: Natur Reiser ...
1 099,-
2
Kodak Portra Kodak Portra er en finkornet fargenegativfilm spesielt konstruert for moderne arbeidsflyt. Den har svært fine korn, noe som gjør den velegnet til scanning og digital etterbehandling, samt som grunnlag for større forstørrelser. Portra gjengir svært myke og naturlige hudtoner og er en ideell film for portretter, mote og reklamefoto. Den egner seg både til bruk i studio og på location Last ned datablad
1 199,-
Kodak Portra Kodak Portra er en finkornet fargenegativfilm spesielt konstruert for moderne arbeidsflyt. Den har svært fine korn, noe som gjør den velegnet til scanning og digital etterbehandling, samt som grunnlag for større forstørrelser. Portra gjengir svært myke og naturlige hudtoner og er en ideell film for portretter, mote og reklamefoto. Den egner seg både til bruk i studio og på location Last ned datablad
1 365,-
3
Kodak T-Max ISO 100 Last ned datablad
949,-
Kodak T-Max ISO 400 Last ned datablad
949,-
2
Kodak Tri-X400 120-film 5 pakning 120-film ISO: 400 Finkornet S/H-film Last ned datablad
999,-
Ferrania P30 - En italiensk renessanse Fredrico Fellini udødeliggjorde P30 gjennom sine legendariske filmer på midten av forrige århundre. Ferrania P30 er ikke en rebranding av en gammel film, men en helt nyutviklet film. Ferrania har bygget opp en ny fabrikk i Cairo Montenotte, Italy og utviklet en film basert på en gammel klassiker, men med moderne teknologi for det 21. århundre. Hver rull har svært høyt sølvinnhold for å gi en naturlig høy kontrast og holde korn og støy til et...
179,-
Fantôme Kino 35mm ISO 8 sort/hvit-film. Fremkall teateret i hverdagen med denne showstoppende sort og hvit-filmen. Melodrama i monokrom Fantôme Kino B&W Film er perfekt for pinhole, slående portretter og skitne gatebilder. Med lav ISO og liten eksponeringsbreddegrad, navigerer denne imponerende sort / hvitt-filmen mellom toneskift uten problemer, noe som gir rike, lavkornbilder med levende mikrokontrast. Fantôme Kino B&W-film gir scener liv og...
119,-
10
Potsdam Kino 35mm ISO 100 sort/hvit-film. Omfavn skjønnheten i klassisk monokrom cine-film og fang verden som aldri før.
129,-
10
Farge polaroidfilm for 600-type kamera Åtte bilder med hvite rammer for bruk med Polaroid 600- og I-typekameraer. Bildene begynner å syns i løpet av to minutter. Full fremkalling tar ca. 10-15 minutter. Fargefilmformelen gir bilder med rike farger, balanserte toner og myke teksturer som gjør analog fotografering så utmerket
249,-
5
Farge polaroidfilm for 600-type kamera Åtte bilder med rammer i ulike farger for bruk med Polaroid 600- og I-typekameraer. Bildene begynner å syns i løpet av to minutter. Full fremkalling tar ca. 10-15 minutter. Hver rammefarge ble valgt for å komplettere de velbalanserte og naturlige tonene i den siste fargefilmformelen.
239,-
Sort/hvit polaroidfilm for 600-type kamera Åtte svarthvit bilder med hvit ramme for bruk med Polaroid 600- og I-typekameraer. Bildene begynner å syns i løpet av to minutter. Full fremkalling tar ca. 5-10 minutter. Den seneste svarthvite filmformelen fanger opp alle fine detaljer uten problem, samt produserer fotografier med høy kontrast med en dyp atmosfære og distinkt analog struktur.
249,-
Farge polaroidfilm for SX-70 kamera 8 bilder pr pakke film Lavere ISO som gir mindre korn og finere detaljer Åtte fargebilder med hvit ramme. For bruk med Polaroid SX-70 kameratypen. Bildene begynner å syns i løpet av to minutter. Full fremkalling tar ca. 5-10 minutter. SX-70 filmen har lavere ISO enn de andre filmene fra Polaroid , noe som gjør den perfekt for å fange detaljrike bilder i gode lysforhold.
219,-
2
Sort/hvit polaroidfilm for SX-70 kamera 8 bilder pr pakke film Lavere ISO som gir mindre korn og finere detaljer Åtte svarthvit bilder med hvit ramme for bruk med Polaroid 600- og I-typekameraer. Bildene begynner å syns i løpet av to minutter. Full fremkalling tar ca. 5-10 minutter. Den seneste svarthvite filmformelen fanger opp alle fine detaljer uten problem, samt produserer fotografier med høy kontrast med en dyp atmosfære og distinkt analog struktur.
219,-
2
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.