Velg riktig kikkert

Guide

SE JULEKUPP [FRI FRAKT OVER 3000*]

Valg av kikkert

Å velge riktig kikkert kan tilsynelatende virke vanskelig, men det trenger ikke være det. Vi skal gi deg et kjapt overblikk over hva du bør se etter, og hva som skiller de ulike kikkertene fra hverandre. Forhåpentligvis vil du da kunne finne kikkerten som passer perfekt til ditt bruk!

 

Det finnes en rekke ulike kikkerttyper; båtkikkert, nattkikkert, spottingscopes, osv. Slike spesialkikkerter er ofte utformet for å møte spesielle behov. For eksempel vil en båtkikkert være konstruert for et tilpasset behov på båt, og den er gjerne vanntett og leveres med flytereim og liknende utstyr. De fleste hobbyister kommer derimot langt med en god allround-kikkert, da den grunnleggende teknikken er lik uavhengig av kikkerttype.

Tips!

Ikke alle vet hvordan de faktisk skal bruke en kikkert. De fleste finner fort ut hva som er riktig vei å se gjennom kikkerten, men ikke alle vet hvordan du stiller den inn riktig og tilpasser den til ditt syn.

 

  • De fleste kikkerter har øyemuslinger du kan vri på slik at de trekkes litt ut. Dette sikrer deg riktig avstand til glasset. Unntaket er hvis du bruker briller og skal se i kikkerten. Da kan du med fordel skru disse ned.
  • Tilpass øyeavstanden. Dette gjøres som regel ved hjelp av et ledd midt på kikkerten.
  • Still fokus ved å vri på fokushjulet. Dette sitter som regel et stort hjul midten av kikkerten.
  • Deretter lukker du venstre øyet og finjusterer fokus på hjulet ved høyre øye.
  • Når kikkerten er rikrig innstilt er det bare å bruke fokushjulet i midten for å stille fokus.

Hva betyr tallene?

En kikkert med betegnelsen 8x42 sier vi ofte at kikkerten ”forstørrer” 8x. Det vil si, den forstørrer ikke objektet 8x, men man kommer 8 ganger nærmere objektet. Et motiv på 800 meters avstand vil gjennom kikkerten altså se ut som det er på 100 meter. Forstørrelse på mellom 7 og 10 er det vanligste på håndholdte kikkerter. Kikkerter med mer forstørrelse enn dette blir ofte vanskelige å holde stabilt. De har derfor ofte en stabilisator innebygd for å hjelpe brukeren i å få et stødig bilde. Behøver du veldig mye forstørrelse er nok et spottingscope det du trenger.

 

Hvor mye forstørrelse du trenger avhenger altså av bruk og personlig preferanse; hvor lang avstand befinner motivet seg på, og hvor nærme ønsker du å komme det?

 

En standard båtkikkert har ofte 7 ganger forstørrelse, mens for en allroundkikkert  er ofte 8 eller 10 ganger de mest populære.

 

Fortsetter vi å se på del to av 8x42 betegnelsen så vil 42 være tallet for diameteren på objektivets diameter.  Dette tallet blir ofte betegnet som lysstyrken til kikkerten, men dette er en sannhet med modifikasjoner. Generelt kan man si at større tall gir større lysstyrke, men dette avhenger av forstørrelsesgrad, kvaliteten på glassene og coating.

 

En kikkertserie, slik som Focus Explore nedenfor, kan dermed bestå av en rekke kikkerter med ulik forstørrelse og lysåpning.

Kikkertserien Focus Explore passer for deg som elsker å oppdage dyr, fugler og detaljer i omgivelsene, og vil ha en robust kikkert som klarer å henge med også på de tøffeste eventyrene. I serien inngår alt fra lyssterke og høyforstørrende kikkerter som kan brukes til å betrakte vilt i skumringen, til kompakte modeller som er lette å bære og pakke med på reisen. Felles egenskaper for Focus Explore-kikkertene er stort synsfelt og kort nærgrense, bare 2 meter, for å...
1 390,-
1
25%
Kikkertserien Focus Explore passer for deg som elsker å oppdage dyr, fugler og detaljer i omgivelsene, og vil ha en robust kikkert som klarer å henge med også på de tøffeste eventyrene. I serien inngår alt fra lyssterke og høyforstørrende kikkerter som kan brukes til å betrakte vilt i skumringen, til kompakte modeller som er lette å bære og pakke med på reisen. Felles egenskaper for Focus Explore-kikkertene er stort synsfelt og kort nærgrense, bare 2 meter,
1 490,-
1 995,-
6
Kikkertserien Focus Explore passer for deg som elsker å oppdage dyr, fugler og detaljer i omgivelsene, og vil ha en robust kikkert som klarer å henge med også på de tøffeste eventyrene. I serien inngår alt fra lyssterke og høyforstørrende kikkerter som kan brukes til å betrakte vilt i skumringen, til kompakte modeller som er lette å bære og pakke med på reisen. Felles egenskaper for Focus Explore-kikkertene er stort synsfelt og kort nærgrense, bare 2 meter, for å...
1 994,-
2

Prisme

Det finnes to typer kikkerter: porroprisme-, og takprismekikkerter.

 

Porroprismekikkerten er den ”klassiske” kikkerttypen konstruert med to rettvinklede prismer. Det finnes ulike kvaliteter av Porroprismer. ”BaK-4” er ansett som den typen av høyest kvalitet og som gir best lysgjennomgang. Porroprismer gir svært godt tredimensjonalt syn med god dybdeskarphet.

 

Nedenfor er eksempler på klassiske kikkerter med porroprisme.

ACULON A211 gir høy optisk ytelse til en gunstig pris. Objektiver med stor diameter og antirefleksbehandling i flere lag leverer eksepsjonelt lyssterke bilder og stort synsfelt. Også bruk av asfæriske okularlinser bidrar til store synsopplevelser. En ideell kikkert å ha i vinduskarmen eller på hytta. Objektiv med stor diameter gir lyssterkt og bredt søkerbilde. Objektiv med antirefleksbehandling i flere lag gir klare og skarpe bilder Asfæriske okularlinser
1 695,-
2
ACULON A211 gir høy optisk ytelse til en gunstig pris. Objektiver med stor diameter og antirefleksbehandling i flere lag leverer eksepsjonelt lyssterke bilder og stort synsfelt. Også bruk av asfæriske okularlinser bidrar til store synsopplevelser. En ideell kikkert å ha i vinduskarmen eller på hytta. Objektiv med stor diameter gir lyssterkt og bredt søkerbilde. Objektiv med antirefleksbehandling i flere lag gir klare og skarpe bilder Asfæriske okularlinser
2 295,-
4

Takprismekikkerter er basert på en nyere og mer moderne konstruksjon som gir slankere, lettere og mer kompakte kikkerter. Disse kikkertene har en lineær lysgjennomgang som gir optimal lysstyrke. Den spesielle og mer avanserte konstruksjonen er årsaken til at takprismekikkerter som regel er dyrere enn porroprismekikkerter.

 

Nedenfor er eksempler på to kikkertserier som benytter seg av en konstruksjon med takprisme.

20%
Utforsk naturen med dine øyne Tilbringer du mye tid ute i naturen med aktiviteter som jakt, fiske, fotografering, padling eller turer i fjellet, da er Steiner SkyHawk 4.0 en kikkert for deg. Dette er en eksepsjonelt robust kikkert med suveren håndtering, rask fokus og skarp optikk, som kommer i fire versjoner; 10x42, 8x42, 10x32 og 8x32. Dermed kan du alltid finne en passende kombinasjon av forstørrelse og lysstyrke som passer for akkurat din type aktivitet. Tøff, lett og
Fra 3 598,-
4 497,-
2
Kikkertserien Focus Explore passer for deg som elsker å oppdage dyr, fugler og detaljer i omgivelsene, og vil ha en robust kikkert som klarer å henge med også på de tøffeste eventyrene. I serien inngår alt fra lyssterke og høyforstørrende kikkerter som kan brukes til å betrakte vilt i skumringen, til kompakte modeller som er lette å bære og pakke med på reisen. Felles egenskaper for Focus Explore-kikkertene er stort synsfelt og kort nærgrense, bare 2 meter, for å passe alt
Fra 1 390,-
9

Coating og optisk kvalitet

Ser du forkortelser som ED, FMC og lignende handler det ofte om kikkertens coating og optikse kvalitet. Coating viser til overflatebehandlingen av glasselementene i kikkerten. Ulike overflatebehandliger kan gi økt holdbarhet på frontglass, mindre interne refleksjoner og optisk avvik, økt kontrast og lysgjennomgang. 

 

Den optiske kvaliteten til en kikkert påvirker skarpheten, hvorvidt bildet er skarpt helt ut i kantene, fargebrytning og kontraster. Ulike optiske elementer kan også forbedre kvaliteten. ED-glass er for eksempel mye brukt. Det er betyr at det er brukt glasselementer med et mer avansert konstruksjon som gir økt skarphet og kontrast.

Synsfelt

Ofte opplyses det også om synsfelt ved 1000 meter. Dette er et tall som sier noe om hvor vidvinklet kikkerten er. Altså hvor bredt synsfelt har den. Noen ganger vil et bredt synsfelt være ønsket, andre ganger kan det være uønsket.

Byggekonstruksjon og ergonomi

Ofte vil byggekonstruksjon og ergonomi være med på å trekke prisen på en kikkert opp. Bytter man ut deler av plastikk til fordel for metall vil det gi en økt holdbarhet og kikkerten tåler mer, men prisen vil også bli høyere. En dyrere kikkert er gjerne fylt med Nitrogen slik at det ikke skapes dugg og kondens inni kikkerten. Byggekvalitet går også på kvalitetssikring, det å sikre at det ikke er feil på kikkerten, og kvaliteten til de mekaniske delene. Et tungt og tregt eller altfor lett fokushjul eller deler som faller av kan fort bli et irritasjonsmoment for brukeren.

 

Ergonomi, hvor godt kikkerten ligger i hånden, størrelse og balanse er også viktige moment. Dette er individuelt fra bruker til bruker og en kikkert som er god for noen er kanskje for stor eller for liten for andre. Grep av gummi gir ofte et bedre grep og et ergonomisk utformet grep gjør kikkerten bedre å holde og det er lettere å holde kikkerten stabil.

Tips til valg av kikkert

Hvilken kikkert som er rett for deg avhenger av flere ting. Tenk gjennom hvilke situasjoner du ønsker å bruke den og prøv å finne kikkerten som passer til dette. Behovene vil variere veldig, men her er et par ting du kan tenke gjennom som kan være til hjelp når du skal velge kikkert.

 

  • Størrelse og vekt. Skal du bære kikkerten med deg eller skal den bare stå på en fast plass.
  • Hvor mye forstørrelse ønsker du?
  • Er lysstyrke viktig? Skal du bruke kikkerten i skumringen vil en kikkert med god lysstyrke være en fordel.
  • Ergonomi, byggekvalitet og optisk kvalitet. Hvor viktig er disse elementene for deg? Faktisk vil et steg opp i prisklasse ofte gi deg en bedre kikkert.
  • Pris

Vedlikehold

En kikkert er relativt vedlikeholdsfri. Det viktigste er å passe på glassene. Disse rengjøres lett ved hjelp av en linseklut eller rensemiddel beregnet på optikk.

Genial rengjøringshjelp for din optikk! Perfekt for rengjøring av kameralinser, kikkertlinser, spottingscope og teleskoper med små blenderåpninger, okularer og andre optiske elementer. K&F Cleaning Pen har en myk børste i ene enden som trekkes inn i "pennen" for å beskyttes når den ikke er i bruk, og den andre enden har en rengjøringsflate som gjør det lettere å komme til helt ut i hjørnene på objektivet ditt enn det vil være med f.eks mikrofiberklut. Hører...
149,-
20+
ZEISS rengjøringskit for objektiver Et komplett rensesett for utvendig rens av kamera og objektiver. Inneholder alt du trenger og leveres i praktisk veske som gjør det lett å holde det samlet. Innhold: 10 stk. våtservietter Mikrofiberklut i str. 18 x 18 cm Rensemiddel til objektiv, 30 ml Støvbørste Blåsebelg Veske
589,-
1
K&F Microfiber Cleaning Cloth Perfekt for rengjøring og fjerning av støv og dugg på optikk, filter, kikkert, briller, mobil- og PC-skjerm 15x15 cm størrelse Rengjøres enkelt ved å skylle i rennende vann
49,-
100+

Ulike kikkerttyper

Det finnes som sagt en rekke ulike kikkerttyper. Her tar vi deg gjennom de vanligste typene og forklarer litt forskjeller mellom dem.

 

Allroundkikkert

Det vi kaller allroundkikkert, eller fritidskikkert, er er kikkerter som er velegnet til bruk på tur, på hytta, på jakt eller på reise. Disse kikkertene blir forholdsvis kompakte og lette å ta med seg, samtidig som de ligger godt i hånden. De kommer i ulike størrelser fra kompakte 8x25 kikkerter til større 12x50 kikkerter, og finnes i alle kvaliteter og priser. Det som skiller dem er ofte optisk kvalitet, og lysstyrke.

Breitler Sport 8x42 er en allsidig kikkert med god optikk og godt synsfelt. Kikkerten er nitrogenfylt, duggfri og vanntett. Bak-4 prismer. Alle linser er antirefleksbehandlet(FMC). Justerbare okularringer gjør at den er ypperlig for brillebrukere. Spesifikasjoner: Forstørrelse, x 8 Objektiv linsediameter, med mer 42 Prisme type Bak-4 Vanntett Ja ...
990,-
4
VORTEX DIAMONDBACK HD 8X42 HÅNDKIKKERT Diamondback HD sprenger skalaen for pris vs. ytelse, og leverer bunnsolid optikk som optisk sparker høyt over sin prisklasse. Den medfølgende GlassPak bærevesken holder kikkerten nær hånden din, så den er klar til bruk på et øybelikk, samtidig som den gir beskyttelse og betydelig mer komfort enn tradisjonelle nakkereimer. Følger med: Glasspak bæreveske
3 399,-
4
Kikkertserien Focus Explore passer for deg som elsker å oppdage dyr, fugler og detaljer i omgivelsene, og vil ha en robust kikkert som klarer å henge med også på de tøffeste eventyrene. I serien inngår alt fra lyssterke og høyforstørrende kikkerter som kan brukes til å betrakte vilt i skumringen, til kompakte modeller som er lette å bære og pakke med på reisen. Felles egenskaper for Focus Explore-kikkertene er stort synsfelt og kort nærgrense, bare 2 meter, for å passe alt
Fra 1 390,-
9
En kikkertserie produsert med Lantanid-glass som gir en ekstrem lysgjennomgang og fokus. Denne typen glass brukes bl.a. i fotografisk optikk og fiberoptiske kabler takket være sin høye brytningsindeks. Focus Discover-kikkertene er også støtsikre og naturligvis vanntette. Okularene med hele 25mm i diameter gjør de behagelig å se i, både med og uten briller. 8x42 | 10x50 har en toppunktsavstand på hele 21mm, og 8x32 | 10x42 | 12x50 kommer ikke langt etter med sine 18mm, noe...
2 999,-
2
Breitler Arctic er en kikkert i kompakt størrelse perfekt for folk i farten. Denne kikkerten er perfekt for eksempel til jakt, med sitt store synsfelt på hele 132m /1000m. Kikkerten er utstyrt med Bak-4 prismer, ED optikk som er fasekorrigert og antirefleksbehandlet. Fasekorrigert ED-optikk gir kikkerten bedre optiske kvaliteter med skarpere og mer fargerikt bilde samt høyere kontrast og bedre lystransmisjon. Kikkerten er selvfølgelig vanntett, duggfri og nitrogenfylt. Justerbare okularringer
2 490,-
3
Breitler Hunter ED 8x42 ble testet i bladet Jeger i 2020 og fikk terningkast fem! Blant annet skriver de at "kikkerten imponerer med gode optiske egenskaper" og "tåler en trøkk". Solid kikkert som tåler det meste. Til den kresne som vil ha en kikkert i toppsjiktet til en rimelig pris, og en 8x42 som er kompakt og lett nok til å ta med på tur. Kikkerten har også veldig bra synsfelt på hele 142m på 1000m. ...
3 999,-
2
ACULON A211 gir høy optisk ytelse til en gunstig pris. Objektiver med stor diameter og antirefleksbehandling i flere lag leverer eksepsjonelt lyssterke bilder og stort synsfelt. Også bruk av asfæriske okularlinser bidrar til store synsopplevelser. En ideell kikkert å ha i vinduskarmen eller på hytta. Objektiv med stor diameter gir lyssterkt og bredt søkerbilde. Objektiv med antirefleksbehandling i flere lag gir klare og...
1 595,-
2
Premium er siste nytt fra Breitler og er en kikkert av høy kvalitet både optisk og mekanisk. Kikkerten er vanntett, duggfri, og nitrogenfylt. ED-glass gir optimal skarphet og fargerikt bilde. FMC belegg (Fully multi coated optic) betyr at alle linseoverflater er antirefleksbehandlet for best mulig lysstyrke. Kikkerten har BAK-4 prismer og er fasekorrigert for mest mulig riktig fargegjengivelse. Solid gummiarmert hus i magnesium gjør at den er lett i vekt. Design med åpne hengsler
4 499,-
2
20%
Utforsk naturen med dine øyne Tilbringer du mye tid ute i naturen med aktiviteter som jakt, fiske, fotografering, padling eller turer i fjellet, da er Steiner SkyHawk 4.0 en kikkert for deg. Dette er en eksepsjonelt robust kikkert med suveren håndtering, rask fokus og skarp optikk, som kommer i fire versjoner; 10x42, 8x42, 10x32 og 8x32. Dermed kan du alltid finne en passende kombinasjon av forstørrelse og lysstyrke som passer for akkurat din type aktivitet. Tøff, lett og
Fra 3 598,-
4 497,-
2
Leica Ultravid BR 25 er en stjerne blant de kompakte kikkertene. Denne 25mm modellen kombinerer robusthet og klarhet med lommeformatet. Gummiarmeringen beskytter mot støt og HighLux-Systemet HLS gjør bildet briljant. Egenskaper Forstørrelse: 10 x Objektivdiameter: 25 mm Utgangspupill: 2,5 mm Synsfelt: 90 m Nærgrense: 3,2 m Vanntett: Ned til 5 m Nitrogenfylt: Ja Lengde: 112 mm Bredde: 111 mm Vekt: 265g Stor forstørrelse Leica Ultravid 10x25 BR har...
10 600,-

Båtkikkert

Båtkikkerter er kikkerter som er beregnet å bruke på sjøen. De er vanntette, og har ofte god lysstyrke. En standard båtkikkert har 7 ganger forstørrelse, og 7x50 eller 7x30 de vanligste variantene. De fleste finnes også med og uten kompass.

Marinekikkert tilhører båtens basisutstyr for navigering og sikkerhet for en trygg ferdsel over havet. Individuell fokusering gir optisk dybdeskarphet fra 20m til uendelig uten omfokusering ved bruk. Kikkerten har et stort synsfelt som gir 3D-bilde, og den store lysgjennomgangen gjør den utmerket å bruke om natten. BaK4-prismer og antirefleksbehandling gir et klart og skarpt bilde. Vanntett for å tåle det marine miljøet. Veske og flyterem er inkludert. Forstørrelse: 7x ...
1 990,-
1
Solid konstruksjon, enkel å stille skarp. Kikkerten har en solid gummiarmering og maks lysstyrke om dagen såvel som i nattestimene. Aquafl oat-kikkerten har innebygget presisjonskompass med nattbelysning. BaK-4-prismene er med på å gi de beste betraktningsbetingelser om natten. Kikkertens linser gjengir motivene med en fantastisk oppløsning og brillians. Kikkerten er 100% vanntett og nitrogengassfyllt. Leveres med etui. Forstørrelse: 7x Objektiv: 50 mm Synsfelt/1000m: 132
2 290,-
Fujinon 7x50 SX- har 95% lystransmisjon, og utkonkurrerer alle andre 7x50 kikkerter på markedet. Ingen andre kikkerter har oppnådd over 89% lystransmisjon, og de fleste anerkjente modeller ligger under 85%. Fujinon SX har pre-fokus system, slik at alt fra 20m til uendelig er skarpt. Den har også mulighet for diopterjustering på hvert okular, slik at balansen mellom øynene kan justeres. Dette gjøres kun en gang, og kikkerten er alltid perfekt innstilt og i fokus med et skarpt bilde. Fujinon...
8 989,-
Fujinon 7x50 SX- har 95% lystransmisjon, og utkonkurrerer alle andre 7x50 kikkerter på markedet. Ingen andre kikkerter har oppnådd over 89% lystransmisjon, og de fleste anerkjente modeller ligger under 85%. Fujinon SX har pre-fokus system, slik at alt fra 20m til uendelig er skarpt. Den har også mulighet for diopterjustering på hvert okular, slik at balansen mellom øynene kan justeres. Dette gjøres kun en gang, og kikkerten er alltid perfekt innstilt og i fokus med et skarpt bilde. Fujinon...
10 999,-
Navigator 7x30 Kompakt design med en frontdiameter på 30mm gjør denne modellen til en perfekt følgesvenn i alle typer båter. Dens egenskaper gjør den også meget anvendelig på land. Steiner Navigator har lenge vært det selvsagte valget av kikkert for profesjonelle sjømenn og seilere. Modellen brukes i dag av rederier, redningsselskap og marinen. Nå oppdateres modellen med nytt design. Med det nye større grepet er det enklere å håndtere kikkerten med én hånd, også på tøff...
4 299,-
2
Navigator 7x50 Med en objektiv-diameter på 50mm og 7x forstørrelse gir denne kikkerten et rolig bilde selv i tøff sjø. Den har et lyssterkt bilde med utmerkete kontraster og detaljer, også i svakt lys. Steiner Navigator har lenge vært det selvsagte valget av kikkert for profesjonelle sjømenn og seilere. Modellen brukes i dag av rederier, redningsselskap og marinen. Nå oppdateres modellen med nytt design. Med det nye større grepet er det enklere å håndtere kikkerten med én ...
5 535,-

Kikkert med stabilisator

Stabiliserte kikkerter har en innebygget stabilisator. Det gjør at du får et stødigere bilde, og det gjør det også mulig å legge mer forstørrelse inn i kikkerten. Stabilisatoren krever batteri og den kan som regel skrus av og på. Disse kikkertene blir ofte bittelitt større enn en kikkert uten stabilisator, men her er det store individuelle forskjeller.

Ypperlig bildestabilisering i en kompkat og lett kikkert gjør Fujinon Techno-Stabi serien til et godt valg når det kommer til allroundkikkert med god forstørrelse. Kikkertens stabilisering gir ±3° vibrasjonsreduksjon, noe som sikrer deg et stødigere bilde. Fujinon Techno-Stabi er kikkerter som holder svært høy standard og lever opp til Fujinon-navnet. Linseelementene har multi-coating som gir høy lysgjennomgang og et lyst bilde, mens et fasekorrigerende prisme gir skarpe bilder med god...
8 499,-
1
Ypperlig bildestabilisering i en kompkat og lett kikkert gjør Fujinon Techno-Stabi serien til et godt valg når det kommer til allroundkikkert med god forstørrelse. Kikkertens stabilisering gir ±3° vibrasjonsreduksjon, noe som sikrer deg et stødigere bilde. Fujinon Techno-Stabi er kikkerter som holder svært høy standard og lever opp til Fujinon-navnet. Linseelementene har multi-coating som gir høy lysgjennomgang og et lyst bilde, mens et fasekorrigerende prisme gir skarpe bilder med god...
8 999,-
1
Det ypperste av stabilisert kikkert fra Fujifilm. Fujinon Techno-Stabi serien er et godt valg når det kommer til allroundkikkert med god forstørrelse. Fujinon Techno-Stabi TS-X 14x40 er det ypperste i serien og gir stabilisering på hele ±6° vibrasjonsreduksjon, noe som sikrer deg et svært stødig bilde. Den store linsediameteren på 40mm gir god lyssamling og EBC Multi Coating reduserer flare, ghosting og kromatisk abberasjon noe som sikrer svært klart og tydelig bilde og god...
14 490,-
1
Kom 10x nærmere motiver på avstand, uansett hvor du drar Denne kompakte, lette og praktiske kikkerten tar deg 10x nærmere motiver på avstand, og viser dem klart og tydelig. Den er enkel å bære med seg uansett hvor du drar, og passer derfor ideelt til reiser, fuglekikking og en rekke sportsbegivenheter. En svært stødig avbildning takket være den kraftige...
6 790,-
6%
Kraftig og bærbar kikkert som tar deg 12x nærmere målet Denne kraftige og bærbare kikkerten gir deg en intens og klar avbildning av motiver som er langt unna og knapt synlige. Den er enkel å bære med seg uansett hvor du drar, og passer perfekt til reiser, fuglekikking og publikumsvennlig sport. En svært stødig avbildning takket være den kraftige optiske...
8 949,-
9 499,-

Spottingscope

Spotting scope er enøyde kikkerter. Disse er ikke beregnet å holde i hånden, men må stå på stativ. Fordelen er at du får et stødig bilde, og de gir ofte mye mer forstørrelse enn en tradisjoenll håndholdt kikkert. Perfekt for en kikkert som skal stå noenlunde på samme sted og se over store avstander.

25%
Panter er et prisgunstig spottingscope fra Breitler med allsidig bruksområde. Den er nitrogenfylt og er både vanntett og duggfri. Forstørrelsen er hele 20-60x med en lysåpning på 80mm. Dette er en god kikkert med antirefleksbehandlet optikk, solblender, og justerbar øyemusling. Passer ypperlig til alle typer observasjonsaktiviteter som f.eks. fugleliv, båter, dyreliv, landskap m.m. Kikkerten levers med bæreveske og 5 års garanti. Spesifikasjoner: Forstørrelse
2 990,-
3 989,-
12
Breitler Viking 20-60x100 med sin 100 mm linseåpning, er meget godt egnet til observasjon under dårlige lysforhold. I tillegg til å være lyssterk gir teleskopet naturtro bilder med høy fargekontrast. Okularet har 7 linse-elementer som gir et usedvanlig godt synsfelt. Optikken er antirefleksbehandlet. Breitler Viking leveres med 45 graders zoomokular på 20-60x. Teleskopet egners seg til alle typer aktiviteter som observasjon av dyreliv, landskap, skipstrafikk, fugletitting med mere. Breitler...
Fra 5 990,-
6
Breitler Viking 20-60x80 er vanntett og duggfri med Bak-4 prismer og fully multi/bredbånds coated optikk. Viking har 7 linseelement i okularet som gir et usedvanlig stort synsfelt, 38-17,5m v/1000m (1,0-2,2grader). Nærfokus 8m. Har uttrekkbar solblender og «Twist-up» okularringer. Spesifikasjoner: Forstørrelse, x 20-60 Objektiv linsediameter, mm 80 Prisme type Bak-4 Vanntett ...
Fra 4 990,-
4
Prisgunstig kompakt vanntett spottingscope med antirefleksbehandling. Dobbelt fokuseringsratt gjør det enkelt å raskt stille skarpt det man søker etter. Okularet har en TW-musling for et komfortabelt syn med eller uten briller. Leveres komplett med et stort stativ og veske. Passer til skytebanen, nybegynnere av fugletitting, og for å se på utsikten fra terrassen. Forstørrelse: 20x-60x Objektiv Ø: 60mm Prisme: Porro / BaK4 Antirefleksbehandling: Multi-coated ...
1 989,-
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.