Kase Filters - innovative filter for kreative fotografer

Kase er en relativt ny produsent av optiske filter for foto, men takket være innovative produkter har de allerede blitt et velkjent navn blant fotografer i hele verden. Hos Kase er det produktet som er i fokus. Sammen med en tyskinspirert produktdesign betyr det at filtrene og filterholderene holder høy kvalitet, og er gjennomtenkte med en rekke praktiske løsninger for deg som fotograf.

 

Kort om filtersystemene fra Kase:

 • 75mm system for mindre speilløse kamera
 • 100mm system kompatibelt med tilsvarende fra Nisi og Lee
 • 150mm system kompatibelt med tilsvarende fra Nisi og Lee
 • Kase Magnetic, et smart system med runde magnetiske filter
 • Kase Clip-In, et smart system med filter som settes foran sensoren
 • Vanlige skrufilter
 • Dronefilter

Se hele utvalget av Kase filter her.

Wolverine, glasset som tåler det meste

Kase har satt en ny standard for hva profesjonelle filter skal tåle. De benytter nemlig en svært solid og holdbar glasstype i sine filtre. Det såkalte Wolverine-glasset er produsert av B270-glass fra den tyske produsenten Schott, og herdet av Kase for å oppfylle ekstreme krav. Glasset er dobbelt så sterkt og holdbart som vanlige glassfilter, og har en overflate som ikke riper.

 

Wolverine-glasset har dobbeltsidig MultiCoating (IR- og nano-coating) som gir filteret gode optiske egenskaper. Det påvirker ikke skarpheten i bildene og det gir minimalt med fargestikk. I tillegg er filteret vannavvisende og oljebestandig, noe som gjør det svært enkelt å holde rent fra smuss og fingermerker. 

 

Et eksempel på at Kase leverer gjennomtenkte og innovative løsninger er at kantene på Kase sine firkantfilter er dekket av en sort maskering som skjermer for strølys fra sidene. Dermed unngår man uønskede reflekser i filtrene.

 

Vår erfaring er at dette er solide glass som tåler å gå i bakken og takler røff behandling ute i felt! 

 

 • Optiske filter som ikke påvirker skarphet, eller gir fargestikk, på bildene dine.
 • Produsert av høykvalitets B270-glass fra tyske Schott.
 • Herdet av Kase for å oppfylle ekstreme krav, og er dobbelt så kraftige og holdbare som vanlige glassfilter.
 • Overflaten riper ikke
 • Dobbeltsidig super multicoating som er vannavstøtende og oljebestandig.
 • Avansert antirefleksbehandling med IR-coating og Nano-coating
 • Blokkerer IR-frekvenser
 • Nano-coating gjør filtrene enkle å holde rene

Kase Magnetic System - Raskt og effektivt filtersystem

Kase Magnetic systemet er en serie med runde magnetiske filter. Filtrene kommer med ulike diameter, men de har ikke filtergjenger. De festes rask og enkelt med magnet! Du får enten et startpakke eller du kan kjøpe filter og tilbehør sepparat. Det største filteret i serien er 95mm. Fordelen med 95mm filteret er at det ved hjelp av step-ringer enkelt kan brukes på objektiver med mindre filterdiameter. Dermed har du et perfekt universelt filtersystem! Du kan fint bruke flere filter utenpå hverandre slik at du kan kombinere CPL-filter med ND-filter.

 

Wolverine & Skyeye

Magnetic-filtrene kommer i to serier, Wolverine og Skyeye. Wolverine er den tøffeste serien som er produsert i Kase sitt Wolverine-glass. Skyeye er en mer kostnadseffektiv serie som holder høy optisk kvalitet, men er ikke konstruert i det holdbare Wolverine-glasset.

 

Wolverine-serien er konstruert av herdet B270-glass fra tyske Schott. De er i tillegg behandlet med IR- og nano-coating som gir filteret gode optiske egenskaper. Samtidig er det vannavvisende og oljebestandig, noe som gjør det svært enkelt å holde rent fra smuss og fingermerker. I tillegg er overflaten behandlet slik at den ikke riper.

 

Følgende finnes i Kase Magnetic serien:

 • MCUV beskyttelsesfilter
 • 6 stopp ND
 • 10 stopp ND
 • 0.9 Soft Grad filter
 • Polariseringsfilter CPL
 • Magnetisk frontdeksel
 • Magnetisk bakdeksel

 

Kase Clip-In

 

Kase Clip-in er en smart serie med filter som klipses på rett foran sensoren på speilløse kamera. Dette har flere fordeler. For det første er det svært kostnadseffektivt! Du trenger kun ett filter som kan brukes uansett hvilket objektiv som står på. For det andre gir det helt nye muligheter. Det kan nemblig også brukes i kombinasjon med vidvinkler, fisheye og stortele som tradisjonelt ikke har filtermuligheter.

 

Kase Clip-in filterene er laget i samme høye kvalitet som andre Kase filter. De er produsert i B270 glass og har nano coating.

 

Se hele utvalget av Kase Clip-in her

 

 

Runde filter

Kase tilbyr også tradisjonelle runde skrufilter som skrus fast på objektivet. De har både ND-filter, UV-filter, variable ND-filter, Neutral Night og polariseringsfilter. Kase G-MCUV og Kase G-CPL er serier med henholdsvis UV-filter og polariseringsfilter som er produsert med Wolverine-glass. Dette er dermed eksklusive filtre som holder høy kvalitet. De riper ikke og er svært holdbare.

 

Filter i serien:

 • ND
 • UV
 • UV Wolverine (G-MCUV)
 • Polariseringsfilter
 • Polariseringsfilter Wolverine (G-CPL)

Dronefilter

Kase tilbyr filter for en rekke forskjellige droner. Filtrene er enkle å feste og klipses enkelt på dronen. De kommer i pakker med et sett med filter som stort sett dekker behovet ditt. Enten som vanlige variable ND-filter eller som innovative filter som kombinerer ND og CPL! Det gir deg to filter i ett!

 

Se hele utvalget her

 

 

Filtertyper

Bildet over: Fotograf Richard Larssen

Kom i gang med Kase filter

Det er enkelt å komme i gang med Kase filter. Kanskje har du et filtersystem fra Nisi eller Lee fra før? I så fall glir Kase K100-serien rett inn sammen med det du har! Kase filter i 100mm systemet kan fint brukes sammen med holdere fra Nisi og Lee, og på samme måte kan filter fra Nisi og Lee brukes sammen med holder fra Kase*. Dermed kan du trygt bygge videre på filtersystemet ditt med Kase filter!

 

Starter du med blanke ark kan du enten begynne med firkantfilter eller med magnetiske filter. Går du for firkantfilter kan du begynne med filterholderen Kase K9 Slim, og bygge ut med akkurat de filtrene du selv vil. Dermed kan du skreddersy en pakke til akkurat ditt behov. Det samme gjelder for de magnetiske filtrene. Alternativt kan du å gå for en av startpakkene. Kase har ulike startpakker som er et ypperlig sted å begynne. Det gir deg en god grunnpakke med de mest populære filtrene, og et godt utgangspunkt å bygge videre på.

 

Pakkene i K100-serien består av Kase K9 Slim filterholder, filterveske og et ulikt antall filter. Alle pakkene inkluderer polariseringsfilter, 0.9 soft grad og 6 stops ND-filter. High End Kit inkluderer i tillegg 0.9 Reverse ND og Master Kit inkluderer, i tillegg til 0.9 Reverse ND, også et 10 stops ND-filter.

 

Kase Magnetic Wolverien og Skyeye finnes i Pro ND Kit som innehoder CPL og 3 ND-filter. Alternativt finnes Kase Magnetic Wolverine Master III, som kommer med en filterholder som gjør det lettere å bruke magnetiske graderte ND-filter.

 

*Obs! Kase K100 Slim serien med filter som er 1,1mm tykke krever Kase K9 Slim filterholder og er ikke kompatibel med holdere fra Lee eller Nisi.
Bildet over: Fotograf Richard Larssen

Forhandlere i Norge

Stavanger foto er norsk distributør, og for øyeblikket eneste forhandler for Kase filter i Norge.

 

 

Ambassadører for Kase filter i Norge